Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

IMG 5295Súťaž Kelčovský dvojboj vo Vysokej nad Kysucou - Vyšnom Kelčove, ktorá sa konala v nedeľu 23. 4. 2023 patrí pod projekt "ČESKO SLOVENSKÉ GYMNASTICKÉ HRY“.

Tento rok bola súťaž prvýkrát riešená v rámci zmluvnej spolupráce medzi Slovenskou gymnastickou federáciou a Českým zväzom gymnastických športov, čím získala na prestíži. Súťaže sa zúčastnilo celkom 21 oddielov z toho 200 dievčat a 20 chlapcov. Naše gymnastky a gymnasti sa v náročnej konkurencii nestratili a obsadili krásne pozície a skvele tak reprezentovali našu obec Vysoká nad Kysucou a celé Kysuce na medzinárodnej scéne.
Hlavného rozhodcu pre chlapcov robil historicky najúspešnejší slovenský gymnasta a olympionik Samuel Piasecký. Okrem slovenských a českých účastníkov súťaž navštívili aj gymnastky z Thajského kráľovstva z ďalekej Ázie. Mal tu prísť aj oddiel z Nigérie z Afriky, ale v tomto smere bohužiaľ tomu zabránila byrokracia. Organizátori deťom z Nigérie ponúkli súťažiť aspoň video formou s tým, že sa dozvedia na ktorej pozícii by boli, ak by sa súťaže zúčastnili osobne. Deti z Africkej Nigérie to veľmi potešilo a ihneď točili svoje súťažné zostavy, ktoré si pre príchod k nám do Vyšného Kelčova dlho pripravovali.
S organizáciou tohtoročnej súťaže nám pomohli rodičia našich detí, hasiči z DHZ Horný Kelčov, obec Vysoká nad Kysucou, základné školy vo Vysokej nad Kysucou a Makove a ďalší. Našu medzinárodnú súťaž vo Vyšnom Kelčove tento rok podporili firmy Deza, Tesco, T-mobile, Lidl, SPP a ďalšie firmy. Dotáciou medzinárodnú súťaž podporí Žilinský samosprávny kraj a taktiež zrejme i Európska Únia.
Súťaž Kelčovský dvojboj vo Vysokej nad Kysucou - Vyšnom Kelčove sa stala už natoľko známou, že okrem miestnych televízií, prejavila záujem natočiť reportáž aj národná Slovenská televízia RTVS pre spot do hlavných športových správ na Jednotke Góly - body - sekundy a pre reportáž pre stanicu Sport v programe Góly – body - sekundy.
Z našich gymnastiek a gymnastov sa na Kelčovskom dvojboji 23. 4. 2023 najlepšie umiestnili:
1. miesto – zlatá medaila: Holeščáková Gabriela Sofia
2. miesto – strieborná medaila: Šmahajčíková Zara, Drndová Ema, Vákula Benjamín
3. miesto – bronzová medaila: Tomalová Ema
4. miesto: Ďurišová Laura
6. miesto: Rokyčáková Tereza, Chabroňová Melisa, Körmendyová Timea
Gymnastky z oddielu Gymnastika Kelčov čaká v máji 2023 medzinárodná súťaž v Poľsku a v júli 2023 medzinárodná súťaž na ostrovnom štáte Malta, takže sa už intenzívne na to pripravujeme.

Text a foto: Ing. Ľuboš Ďurčanský

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada