Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

IMG 20221119 121102Gymnastky a gymnasti zo športového klubu Gymnastika Kelčov sa dňa 19. 11. 2022 zúčastnili medzinárodnej súťaže v športovej gymnastike v Poľsku v meste Ostrołęka. Súťaž bola organizovaná v úplne novej športovej hale „Hala Arkadiusza Gołaśa“. Súťaže sa zúčastnilo celkom takmer 300 pretekárov.

Pre Kysucké gymnastky to bola časovo náročná súťaž, pretože pretekať sa začínalo o 10:00 a vyhlásenie výsledkov posledných pretekárok prebehlo až o 21:00. Niektoré pretekárky z Kysuckého gymnastického oddielu využili možnosť pri ceste do Ostrołęky navštíviť v Lodži zábavný park Mandoria, ktorý deťom priniesol množstvo krásnych zážitkov a spestril tak gymnastkám program. Kysucké gymnastky podali veľmi pekné výkony, čím sa im podarilo úspešne reprezentovať ako športový klub "Gymnastika Kelčov", obec Vysoká nad Kysucou, tak aj celé Kysuce vo svete. Najlepšie sa predviedli naši gymnasti Michal Kudla a Beniamín Vákula, ktorí vyhrali svoje vekové kategórie a obaja zhodne získali prvé miesta a zlaté medaile.

Najlepšie gymnastky a gymnastov vyhodnotili veľké osobnosti Poľskej športovej gymnastiky, a to trojnásobný zlatý medailista z MS a bronzový medailista z ME v športovej gymnastike Adam Kierzkowski a viacnásobná medailistka z majstrovstiev Poľska, olympionička Gabriela Sasnal.

Zoznam najlepších výsledkov Kysuckých pretekárok v Poľsku:

- 1. miesto zlatá medaila Michal Kudla, Beniamín Vákula

- 2. miesto strieborná medaila Nikola Bulejová

- 3. miesto bronzová medaila Ema Tomalová

- 5. miesto Timea Körmedyová

Ďakujeme aj všetkým ostatním Kysuckým gymnastkám za podanie dobrých výsledkov. Kysucký oddiel "Gymnastika Kelčov" sa už teraz začal pripravovať na ďalšie súťaže v športovej gymnastike, a to súťaž v Manchestri (Veľká Británia), Poprad (Slovensko), Bystrice a Hulín (Česká republika).

 

Text: Ing. Ľuboš Ďurčanský

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada