Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb ciparov turnaj2017 106Akosi sme si už zvykli, že k letu patrí široká ponuka rôznych podujatí. Súčasťou podujatí Leta vo Vysokej nad Kysucou bol aj futbalový turnaj O putovný pohár ak. mal. Miroslava Cipára, ktorý v nedeľu 09. júna 2017 zaknihoval už svoj XIV. ročník úspešného pokračovania. Okrem domáceho mužstva TJ SPARTAK Vysoká nad Kysucou pozvanie na turnaj prijali ŠK JAVORNÍK Makov, TJ Kolárovice a SK BESKYD Čeladná z Českej republiky.

 

V prvom vyraďovacom zápase si domáci TJ SPARTAK Vysoká nad Kysucou hladko poradil z TJ Kolárovice súpera zdolal vysoko 9:0.

V druhom vyraďovacom zápase podľahol ŠK JAVORNÍK Makov súperovi z Českej republiky  SK BESKYD Čeladná 2:5.

Spestrením turnaja bol zápas „starých pánov“, v ktorom sa stretli TJ SPARTAK Vysoká nad Kysucou a AKTIV PARK Korňa. V divácky atraktívnom zápase mali viac šťastia na kopačkách domáci Vysočania a vyhrali 6:5.

V súboji o 3. miesto na seba narazili geografický susedia ŠK JAVORNÍK Makov a TJ Kolárovice. Makovanom však šťastena nepriala ani v druhom zápase a súperovi podľahli 1:4.

Pred samotným finálovým zápasom sa diváci zabavili nielen pri losovaní tomboly, ale i v atraktívnom diváckom súboji v kopaní jedenástok. Do brány sa postavil hráč Peter Horňák, aby preveril strelecké schopnosti viac ako tridsiatky prihlásených strelcov. Bez rozdielu veku a pohlavia si tak každý mohol vyskúšať, aký je to pocit kopať jedenástku. Najpresnejšiu mušku mal nakoniec hráč dorastu TJ SPARTAK Vysoká nad Kysucou Vladimír Minarčík, ktorý sa stal víťazom celej súťaže.

Každoročne finálový výkop patrí vzácnemu hosťovi ak. mal. Miroslavovi Cipárovi, ktorého meno má vysocký futbalový turnaj česť i niesť. Bohužiaľ kvôli pracovnej vyťaženosti s pripravovanou výstavou sa pán Cipár nemohol osobne tunaja zúčastniť, avšak vďaka modernej technike sa všetkým fanúšikom, na ihrisku TJ SPARTAK Vysoká nad Kysucou, prihovoril telefonicky a domácemu mužstvu želal samozrejmé víťazstvo.

Finálový zápas priniesol krásny a atraktívny futbal. Futbalové napätie bolo cítiť ako na trávniku tak i na tribúne, kde fanúšikovia nič iné ako víťazstvo SPARTAK-u nepripúšťali. Aj vďaka podpore fanúšikov, ale predovšetkým vďaka vynikajúcej hre mužstva a fantastických zákrokov domáceho brankára sa finálový zápas medzi TJ SPARTAK Vysoká nad Kysucou a SK BESKYD Čeladná skončil víťazstvom domáceho mužstva 4:0.

Počas slávnostného vyhodnotenia za účasti predsedu TJ SPARTAK Vysoká nad Kysucou Branislava Chobota, zástupcu starostu obce Makov Jozefa Pavlíka a domáceho starostu obce Vysoká nad Kysucou Mgr. Antona Varechu boli okrem zúčastnených mužstiev ocenení i najlepší hráč turnaja, ktorým sa stal Kristián Kovalík z domáceho TJ SPARTAK Vysoká nad Kysucou a najlepší brankár Dalibor Švík, tiež z domáceho mužstva, ktorý počas turnaja neinkasoval ani jeden gól.

Veľké poďakovanie patrí obci Vysoká nad Kysucou, členom TJ SPARTAK Vysoká nad Kysucou, všetkým cteným sponzorom, Jánovi Kováčikovi, Jánovi Mlakytovi a Milanovi Dormanovi za prípravu vynikajúceho guláša, zamestnancom obce a všetkým dobrovoľníkom, ktorí sa akoukoľvek formou a svojou osobnou angažovanosťou pričinili, aby sme spoločne vo Vysokej nad Kysucou prežili krásnu slnečnú nedeľu v spoločnosti nádherného športu, akým futbal nesporne je ...

 

Atmosféru turnaja Vám prinášame na fotografiách Mariána "Makalača" Kmíneka, ktorému i touto cestou ďakujeme za pomoc a vynikajúcu spoluprácu ....

 

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada