Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb tpozname vitazov2017 046 1Nedeľa 18. júna 2017 sa do histórie organizácie TJ SPARTAK Vysoká nad Kysucou zapíše „veľkými“ písmenami. Tento dátum totiž zostane navždy v pamäti nie len samotných futbalistov družstva žiakov, družstva mužov či skalných fanúšikov TJ SPARTAK Vysoká nad Kysucou, ale i širokej verejnosti.

 

Svoju veľkú chvíľu si ako prví prežili žiaci TJ SPARTAK Vysoká nad Kysucou. Tí nastúpili na svoj posledný zápas 20. kola V. ligy U15 QUICK SPORT proti svojim rovesníkom z TJ ŠTART Dunajov. Nakoľko už pred zápasom nebolo žiadnych pochýb, že vysockí chlapci sa stanú víťazom aktuálneho ročníka 2016/2017, chlapci si predsa len s chuťou zastrieľali a konečný výsledok 21:1 nedokázala z technických dôvodov zobraziť ani svetelná tabuľa. Zrejme bude musieť TJ SPARTAK Vysoká nad Kysucou kúpiť basketbalovú ...

Po ukončení zápasu čakala všetkých hráčov žiakov slávnostná chvíľa. Predseda OBFZ Kysúc PaedDr. Stanislav Špila spoločne s členom výkonného výboru OBFZ Kysúc Ing. Milanom Škorníkom ich odovzdaním víťazného pohára a pamätnej plakety, dekoroval na víťazov V. ligy U15 QUICK SPORT ročníka 2016/2017. Chlapci ďalej získali vecné dary pre celé mužstvo a každý z nich, vrátane ich trénera Rastislava Planetu, si menovite prevzal i pamätnú medailu. K ich úspechu im zablahoželal i predseda  TJ SPARTAK Vysoká nad Kysucou Branislav Chobot a samozrejme i starosta obce Mgr. Anton Varecha.

Zaplnená tribúna potleskom vyprevadila víťazných žiakov a tým istým potleskom na hracej ploche privítala všetkých hráčov mužstva TJ SPARTAK Vysoká nad Kysucou. Verní fanúšikovia SPARTAK-u na túto chvíľu čakali dlhých 31 rokov! Za ten čas káder mužstva prešiel mnohými zmenami a dres TJ SPARTAK Vysoká nad Kysucou obliekalo mnoho kvalitných futbalistov a mužstvo viedlo množstvo dobrých trénerov. Zmenilo sa zázemie i vybavenie hráčov a vybudovala sa kvalitná hracia plocha s automatickým zavlažovaním. K vytúženému postupu však stále nie a nie prísť.

Hovorí sa, že na dobré si treba počkať. A tak aj bolo. Do jarnej časti ročníka 2014/2015 do mužstva prichádza vynikajúci vysocký futbalista Rastislav Planeta a po jesennej časti kola na zostup odsúdený SPARTAK sa nadýchol a v jarnej časti prehral iba jediný zápas! Mužstvo s príchodom ďalších vysockých odchovancov Petra Barčáka, Mateja Pavlicu, Lukáša Putoríka, Jaroslava Putoríka, Lukáša Kovalíka a hráčov ako Peter Červenec či Pavel Maliňák začalo v ročníku 2015/2016 bojovať o čelo tabuľky. Vytúžený postup však hráčom „ušiel“ o dva body po nevydarenom domácom zápase s Oščadnicou.

Po ukončení sezóny 2015/2016 do klubu prichádzajú ďalší vysockí odchovanci Pavol Putorík s Jánom Pavlicom a mužstvo má v sezóne 2016/2017 tie najvyššie ambície. To potvrdilo i umiestnenie na čele tabuľky počas zimnej prestávky. Jarnú časť sezóny SPARTAK začal s novým brankárom Daliborom Švíkom a víťazstvom v Rakovej. Krok po kroku išlo mužstvo, pod vedením trénera Mgr. Jozefa Holičára za svojím cieľom a snom všetkých fanúšikov. Po ukončení zápasu dňa 26. 5. 2017 s TJ KYSUČAN Korňa (2:2) bolo tri kolá pred ukončením súťaže jasné, že nikto zo súperov už v konečnej tabuľke nemôže SPARTAK na jej čele ohroziť.

Mužstvo TJ SPARTAK Vysoká nad Kysucou preto v nedeľu 18. 6. 2017 prichádza na domáce ihrisko, pod vedením svojho kapitána Petra Barčáka, v úplnom pokoji a po dekorovaní žiakov prichádza veľká chvíľa i pre hráčov A – mužstva. Predseda OBFZ Kysúc PaedDr. Stanislav Špila spoločne s členom výkonného výboru OBFZ Kysúc Ing. Milanom Škorníkom odovzdal kapitánovi mužstva Petrovi Barčákovi víťazný pohár a pamätnú plaketu víťaza VI. ligy QUICK SPORT ročníka 2016/2017!

Dlhoročný komentátor futbalových zápasov Viliam Jančík následne menovite vyzval každého z hráčov i členov realizačného tímu, aby si pred svojimi fanúšikmi prevzali z rúk predsedu ObfZ Kysúc i pamätnú medailu. K ich úspechu hráčom zároveň blahoželal i predseda  TJ SPARTAK Vysoká nad Kysucou Branislav Chobot a samozrejme i starosta obce Mgr. Anton Varecha. Starosta hráčom zároveň i odovzdal pamätné „víťazné“ tričká.

Po spoločnom a neodmysliteľnom fotení mohli hráči odmeniť tých najpodstatnejších – svojich fanúšikov a to nijako inak, iba futbalom. V priateľskom zápase nastúpili proti sebe „Starí páni“ TJ SPARTAK Vysoká nad Kysucou „posilnení“ o šikovných dorastencov a čerstvo dekorovaný víťaz VI. ligy QUICK SPORT ročníka 2016/2017. Kto by si myslel, že Starí páni svoju „kožu predajú lacno“ by sa veľmi mýlil. Víťazstvo v pomere 8:3 si predsa len pohodlne ustrážilo A-mužstvo i keď výsledok je takpovediac nepodstatný.  Najdôležitejšie však je, že tak ako hráči i fanúšikovia priši v nedeľu 18. júna 2017 osláviť dvojitý úspech vysockého futbalu a to sa podarilo.

Poďakovanie patrí výboru TJ SPARTAK Vysoká nad Kysucou za organizačné zvládnutie celého dňa, členom DHZ Vysoká nad Kysucou Jánovi Kováčikovi a Jánovi Mlakytovi za navarenie vynikajúceho „víťazného“ guláša, Ladislavovi Koleňákovi a Jánovi Šamajovi za prípravu údených klobás, sponzorovi Petrovi Papajčíkovi za zakúpenie víťazných tričiek pre futbalistov, obci Vysoká nad Kysucou a všetkým ochotným dobrovoľníkom, ktorí svojou pomocou dokázali vytvoriť  pre všetkých zúčastnených nádherný deň, v ktorom sa sny stali skutočnosťou ...

 

Za vyhotovenie fotografií z nádherného dňa ďakujeme Mariánovi "makalačovi" Kmínkovi ...

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada