Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb_ciparov_turnaj2012_03Rekonštrukcia hracej plochy TJ SPARTAK Vysoká nad Kysucou a následne dva roky po sebe sa opakujúca nepriazeň počasia, neumožnili dlhé štyri roky zorganizovať podujatie, ktoré sa stalo sviatkom všetkých fanúšikov TJ SPARTAK Vysoká nad Kysucou – futbalový turnaj o Putovný pohár ak. mal. Miroslava Cipára.

V nedeľu 1. júla 2012 sa na tradíciu organizovania tohto jedinečnho futbalového podujatia podarilo úspešne nadviazať. Pozvanie na jubilejný X. ročník turnaja prijalo kvarteto mužstiev:

  • ŠK JAVORNÍK Makov (IV. liga)
  • TJ KYSUČAN Korňa (I. trieda)
  • TJ SLOVAN Podvysoká (I. trieda)
  • TJ SPARTAK Vysoká nad Kysucou (I. trieda)

V úvodnom dueli, ktorý sa začal s mierným oneskorením niekoľko minút po desiatej hodine, si svoje futbalové sily zmerali v susedskom derby TJ SPARTAK Vysoká nad Kysucou a TJ KYSUČAN Korňa. Úspešnejší boli domáci futbalisti, ktorý zápas vyhrali v pomere 2:0.Po úvodnom zápase nasledovalo vystúpenie Muzičky spod Grúňa a slávnostné otvorenie, ktorého sa osobne zúčastnil i náš slávny rodák akademický maliar Miroslav Cipár. Vo svojom príhovore vyjadril pochvalu nad zrekonštruovaným areálom a hracou plochou a následne turnaj i oficiálne otvoril.

V druhom vylučovacom zápase medzi ŠK JAVORNÍK Makov a TJ SLOVAN Podvysoká bol úspešnejší účastník IV. ligy z Makova, ktorý si zo súperom poradil 6:1.

Počas zaslúženej prestávky, kedy si mohli hráči, ale i všetci návštevníci pochutnať na vynikajúcom teľacom guláši, ktorý sa kuchárom Jánovi Kováčikovi, Pavlovi Bančákovi a Jánovi Mlakytovi naozaj vydaril, patril trávnik ihriska „starým pánom“ TJ SPARTAK Vysoká nad Kysucou a ŠK JAVORNÍK Makov. Vo vzájomnom futbalovom zápase boli úspešnejší „makovania“, ktorí vyhrali 1:3.

V zápase o 3. miesto všetko nasvedčovalo tomu, že sa diváci dočkajú vytúžených pokutových kopov, lebo na svetelnej tabuli stále „svietil stvav“ 0:0. Na tie napokon nedošlo. TJ KUSUČAN-u Korňa sa len niekoľko minút pred záverečným hvizdom hlavného rozhodcu podarilo streliť gól a svojich súperov z Podvysokej porazili najtesnejším rozdielom 1:0.

Zapĺňajúci sa areál, častejšie narážanie nových pivných sudov a rozvoniavajúca sa „druhá várka“ hovädzieho guláša boli jasnými znakmi, že sa blíži očakávané finále medzi odvekými rivalmi z Vysokej nad Kysucou a Makova. Súper z Makova svojou hrou v predchádzajúcom zápase síce budil rešpekt, ale prvú vážnejšiu gólovú šancu zápasu si vypracovali hráči SPARTAK-u. Na koncentrovanú hru ligista stále nemohol nájsť recept a ak sa aj nejaká lopta dostala k bráne, skončila v rukách Bavlšíka. Koncentráciu hráčov SPARTAK-u však svojou individuálnou akciou zlomil krásnou strelou nezadržateľný Rasťo Planeta. SPARTAK v úmornej snahe vyrovnať „vyrobil“ svojou nekoncentrovanosťou dve ďalšie chyby a súper z Makova sa tak mohol radovať z konečného víťazstva 3:0. Bonusom pre hráčov ŠK JAVORNÍK Makov bola i skutočnosť, že svojím tretím víťazstvom na tomto turnaji v rade sa stali definitívnym vlastníkom cennej drôtennej trofeje, ktorú navrhol práve ak. mal. Miroslav Cipár. Za najlepšieho strelca turnaja bol vyhlásený Lukáš Putorík z ŠK JAVORNÍK Makov a za najlepšieho brankára (výkon, počet odchytaných minút ale i nepríjemné zranenie) bol vyhlásený Jozef Bavlšík z TJ SPARTAK Vysoká nad Kysucou.

Neľútostné slnko a úmorné horúčavy dávali „zabrať“ nie len hráčom, ale taktiež i rozhodcom. Miroslav Petrák, Pavol Jantoš, Štefan Greňo a Tomáš Staník svojimi zodpovednými výkonmi jednoznačne prispeli k vysokej hernej úrovni celého turnaja.

Veľké poďakovanie patrí obci Vysoká nad Kysucou, aktívnym členom TJ SPARTAK Vysoká nad Kysucou a všetkým dobrovoľníkom, ktorí sa akoukoľvek formou pričinili o bezproblémový priebeh turnaja. Ostáva dúfať, že snaha odstrániť i dobné organizačné nedostatky, nová trofej a „hlad“ po peknom futbale priláka na budúci rok 2013 do priestorov ihriska TJ SPARTAK Vysoká nad Kysucou na v poradí už XI. ročník futbalového turnaja o Putovný pohár ak. mal. Miroslava Cipára etše viac futbalových nadšencov ....

Na tomto mieste Vám prinášame niekoľko fotografií z priebehu turnaja ...

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada