Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb lupeznicky pochod2018 015Čas chvátá ani bláznivý ..., spieva v jednom zo svojich hitov Karel Gott. A že je na tom kus pravdy sa potvrdilo aj v piatok 5. októbra 2018, keď obľúbená turisticko-zábavná akcia Lúpežnícky pochod sa konala už 15-ty krát. Malé jubileum oslávila táto turistická vychádzka naozaj skvele – počasie vyšlo na jednotku a čo je hlavné, aj keď počet účastníkov z vlaňajška nebol prekonaný, zúčastnilo sa ho takmer 300 účastníkov – a tento rok asi 290.

Že ich bolo naozaj veľa mohli potvrdiť tí, ktorí mali z odstupu možnosť sledovať takmer 20 minút hada z jasných svetiel plaziaceho sa po poľnohospodárskych pozemkoch spod Lieskovej smerom do dediny. Medzi účastníkmi bolo zaregistrovaných takmer 150 detí, ktoré si po adrenalínových stretnutiach so smrtkou, skupinou čertov aj lúpežníkmi mohli odtrhnúť po peknom a hádam aj chutnom perníčku z perníkovej chalúpky, ktorú obývali hneď dve ježibaby. Všetkých deti aj ich dospelých sprievodcov potešil tento rok naozaj „výdatný“ ohňostroj a v cieli potom ešte záverečná sladkosť. Poďakovanie opäť patrí všetkým organizátorom, ktorí sa obetovali a umožnili, hlavne deťom, prežiť zase jeden dlho nezabudnuteľný zážitok.

 

Text: Anton Opial

Foto: Ivan Pavelka

 

 

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada