Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb 007Na pomyselný 13-sty stupienok vystúpil v piatok 14. 10. 2016 Lúpežnícky pochod, ktorý pripravilo občianske združenie Voľný čas v spolupráci s DHZ Vysoká nad Kysucou. Táto obľúbená večerná turistická vychádzka za rozprávkovými postavami vylákala do prírody deti (105) aj dospelých. Celkom bolo zaregistrovaných 167 účastníkov.

Všetko sa tradične začínalo aj končilo vo Vinárni Hela. Po zaprezentovaní najmä detských účastníkov čakal na všetkých 2,5 km dlhý okruh z centra obce na Lesácku cestu , kde bola hustota „strašidiel“ najväčšia, a chodníkom ponad Novú kolóniu späť do centra. Na trase čakali na deti pri „čokoládovej chalúpke“ hneď tri ježibaby, ktoré mali svoju chalúpku tento krát obloženú nie perníčkami, ale čokoládami. A aby sa všetko nakoniec dobre skončilo, ako to má v správnej rozprávke byť, tak v cieli dostal každý malý účastník balíček so sladkosťami a na pamiatku pekný pamätný list.

O to, aby bol ich zážitok z pochodu čo najsilnejší sa postaralo 28 organizátorov, z ktorých bolo 19 masiek.

 

Text: Anton Opial

Foto: Anton Opial, Milan Dorman

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada