Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

Normálne, počas bežných dní  po zotmení chodieva do lesa len málokto. Iné to však v našej obci býva už 10 rokov v  prvý októbrový piatok. Prečo? Lebo práve v tento deň, keď zrovna nie je nepriaznivé  upršané počasie, pravidelne poriada Občianske združenie Voľný čas a Obec Vysoká nad Kysucou Lúpežnícky pochod – nenáročnú turistickú vychádzku večernou prírodou, kde hlavne na detských účastníkov vždy čakajú nielen naše známe nadprirodzené, rozprávkové bytosti (smrtka, ježibaby, vodník, trpaslík, čerti), ale aj partia „nespratných“ lúpežníkov, ktorých bývalo v minulosti z našej obce toľko, že ju v širokom okolí prezývali Lúpežovom.

V piatok 4. októbra 2013 sa konal už „jubilejný“ desiaty ročník tohto obľúbeného pochodu. Že je naozaj obľúbený o tom opäť svedčí aj tohtoročná účasť.  Po zosumarizovaní prezentácie, ktorá sa konala vo vinárni Hela a predchádzala „ostrému“ spoločnému štartu sa pochodu zúčastnilo celkom 218 osôb z ktorých bolo 140 detí. Tento počet však je nižší ako skutočný, pretože dosť  „dospelých“ účastníkov, ktorí sa tiež prišli prejsť a nemali dozor nad drobcami sa samozrejme neregistrovalo. Skromným odhadom môžeme  počet účastníkov posunúť niekde na  číslo 240 a k tomu ešte prirátať 23 ochotných organizátorov, ktorých snahou bolo urobiť z tejto akcie pre každého účastníka nezabudnuteľný zážitok.
Už asi o mesiac sa bude spracovávať Kalendárium podujatí v obci na rok 2014 a 11. Lúpežnícky pochod tam bude určite s dátumom 3.10.2014.
Anton Opial
V piatok 4. októbra 2013 sa konal už „jubilejný“ desiaty ročník tohto obľúbeného pochodu. Že je naozaj obľúbený o tom opäť svedčí aj tohtoročná účasť.  Po zosumarizovaní prezentácie, ktorá sa konala vo vinárni Hela a predchádzala „ostrému“ spoločnému štartu sa pochodu zúčastnilo celkom 218 osôb z ktorých bolo 140 detí. Tento počet však je nižší ako skutočný, pretože dosť „dospelých“ účastníkov, ktorí sa tiež prišli prejsť a nemali dozor nad drobcami sa samozrejme neregistrovalo. Skromným odhadom môžeme  počet účastníkov posunúť niekde na  číslo 240 a k tomu ešte prirátať 23 ochotných organizátorov, ktorých snahou bolo urobiť z tejto akcie pre každého účastníka nezabudnuteľný zážitok.  Už asi o mesiac sa bude spracovávať Kalendárium podujatí v obci na rok 2014 a 11. Lúpežnícky pochod tam bude určite s dátumom 3.10.2014.

Anton Opial

V prípade, že ste počas tohto ročníka vyhotovili nejaké fotografie budeme radi ak nám ich zašlete a my ich budeme môcť zverejniť ... 

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada