Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb Studeniünā 020Na šiestu tohtoročnú turistickú potulku sa kysuckí seniori vybrali na Slovensko-moravské pomedzie. Aj napriek nie práve priaznivej predpovedi počasia nás v utorok 12. februára 2019 nastupuje v Čadci do jednovagónového „medzinárodného vlaku“ desať.

Po štrnástich minútach vystupujeme v Mostoch u Jablunkova odkiaľ nás čaká úvodné dvoj kilometrové stúpanie k chate Studeničný. Počas výstupu už sneh nepadal a zdalo sa, že sa počasie zlepší. No tento stav trval, len počas výstupu a odpočinku v chate. Pri schádzaní cez samotu Labajovka, kade sme si, slabo prechodeným chodníkom, skracovali cestu prišla chumelica s dohľadnosťou snáď do 20 metrov. Našťastie sa jednalo len o veľmi silnú prehánku.

Od zastávky ČSAD Polgrúň už niet po snežení ani chýru. Z osady Půlgrúň sa na chvíľu v pretrhanej oblačnosti ukázala aj Ochodzita. Od štátnej hranice potom schádzame po žltej značke do Svrčinovca. Cestou poľnohospodárskymi pozemkami si len predstavujeme čo všetko by sme mohli vidieť za pekného počasia. Na zastávke SAD U Liščáka trávime takmer 40 minút vystavení nepríjemnému vetru na najbližší spoj do Čadce.

 

Text a foto: Anton Opial

 

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada