Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb IMG 2623Účastníci prvého tohtoročného autobusového turistického výletu, ktorý organizoval Klub turistiky Vysoká nad Kysucou sa v sobotu 21.1.2017 vybrali na Oravu – presnejšie do Žaškova na 10. ročník lyžiarskeho prechodu Žaškovským chotárom.

Organizátori zaevidovali takmer 300 účastníkov a to sa v tento deň konali na Orave ešte štyri ďalšie lyžiarske prechody.  Každého účastníka privítali pohárikom hriateho.  Po dvoch či troch na sneh chudobných rokoch si pochvaľovali, že je konečne dosť snehu na bežky, no aj pešia trasa sa dala prejsť vcelku pohodlne.

Trasy viedli chotárom obce, ležiacej v Oravskej vrchovine, nádhernými lúčnatými terénmi. Približne v ich strede, pod severovýchodnými svahmi Hrdošskej skaly, bolo pripravené ohnisko na opekanie - chutná domáca slanina a čaj boli pre každého k dispozícii. Obloha skrytá za tmavou nízkou oblačnosťou sa poobede začala čistiť a odmenila účastníkov nielen slnečným počasím, ale najmä peknými výhľadmi na okolité horstvá.  Účastníci prichádzali do cieľa v kultúrnom dome až do neskorého popoludnia. V cieli ich čakali okrem horúcej kapustnice aj domáce šišky a čaj.

Tí čo nemuseli merať dlhú spiatočnú cestu sa ešte ostali zabávať pri živej hudbe.

 

Text: Anton Opial

Foto: Jozef Stuchlík

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada