Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb Hrebienok 17.1.2017 024Vysokotatranský Hrebienok už piaty rok láka počas zimy k návšteve a návštevníkom ponúka na obdiv dve umelecké ľadové atrakcie – Tatranský dóm  a sochárske diela vytvorené z ľadu v rámci podujatia TATRY ICE MASTER súťažného stretnutia sochárov z ôsmich štátov, ktorí zanechali svoje diela motivované svetovou architektúrou a mýtami a legendami na obdiv,  žiaľ len do času, kým im slnečné lúče nevrátia pôvodné skupenstvo.

Tatranský dóm  v štýle spišskej gotiky vytvorilo 8 sochárov so siedmimi pomocníkmi z 90 ton ľadových kvádrov. Inšpirovali sa známymi sakrálnymi stavbami a sochárskymi umeleckými dielami spišského regiónu. Výsledok ich práce možno hodnotiť len v superlatívoch, čo určite potvrdí každý kto ho zhliadne.

Pokochať sa touto dočasnou krásou boli v utorok 17. 1. 2017 aj turisti - seniori z Vysokej nad Kysucou s kolegami z Klokočova, Čadce aj Novej Bystrice. Vďaka peknému slnečnému počasiu si boli pozrieť aj snehový Betlehem pri Rainerovej chate. Ten tohtoročný z takmer 50 m³ zhutneného snehu vytvoril ako každý rok dlhoročný chatár pán Peter Petras st. Aj po tejto prehliadke a občerstvení v chate bolo ešte dosť času vyjsť si obzrieť aj zamrznutý Obrovský vodopád.

 

Text: Anton Opial

Foto: Jozef Stuchlík a Anton Opial

 

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada