Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

Jedným z mála miest v katastri Vysokej nad Kysucou odkiaľ sa možno pokochať nevšednými pohľadmi a vidieť naraz veľkú časť severného Slovenska je osada Skala vo Vyšnom Kelčove.
Z jedného miesta tu vidieť Západné Tatry – Roháče, vrchol Veľkého Choča, Lúčanskú Malú Fatru a časť Lúčanskej Malej Fatry a tiež malú časť Veľkej Fatry a Nízkych Tatier.
thumb_vychod_slnka_14Jedným z mála miest v katastri Vysokej nad Kysucou odkiaľ sa možno pokochať nevšednými pohľadmi a vidieť naraz veľkú časť severného Slovenska je osada Skala vo Vyšnom Kelčove.
Z jedného miesta tu vidieť Západné Tatry – Roháče, vrchol Veľkého Choča, Krivánsku Malú Fatru a časť Lúčanskej Malej Fatry a tiež malú časť Veľkej Fatry a Nízkych Tatier.

Najvhodnejšia doba kedy si sa dajú tieto výhľady vychutnať je na brieždení – do východu Slnka, no tiež v poobedňajšom čase, ale to je už „z iného súdka“  a samozrejme len za podmienok, keď počasie ovplyvňuje vysoký tlak. 
V mrazivom jesennom ráne (-4°C) 29.10.2014 štartujem o 5.10 hod. z Turzovky s cieľom  zasa si po dlhšej dobe užiť výhľady a pokúsiť sa ich aj zvečniť  na amatérskej fotografii.
Aj keď mojim turistickým a fotografickým cieľom boli spomínané horstvá,  do pozornosti  odporúčam  sériu prvých 8-mich snímok, na ktorých popri obrysoch horstiev upúta aj „výroba tepla“ v ZŠ v Hornom Kelčove.

Text a foto: Anton Opial

{gallery}fotogaleria/Turisti/Vychod_slnka{/gallery}  

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada