Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

Medzi obce s bohatou drotárskou históriou patria v juhozápadnej časti Javorníkov aj Kolárovice –obec s početnými samotami šplhajúcimi sa až na hlavný hrebeň Vysokých Javorníkov.
Pred 43-mi rokmi tu Obec založila tradíciu turistického pochodu Drotárska krošňa.
thumb_drotarska_krosna20214_13Medzi obce s bohatou drotárskou históriou patria v juhozápadnej časti Javorníkov aj Kolárovice – obec s početnými samotami šplhajúcimi sa až na hlavný hrebeň Vysokých Javorníkov. Pred 43-mi rokmi tu obec založila tradíciu turistického pochodu Drotárska krošňa.

V sobotu 7.6.2014 sa 34. ročníka, medzi 302 účastníkmi, zúčastnilo aj 9 turistov Klubu turistiky Vysoká nad Kysucou.
Trasa pripravená usporiadateľmi mala úcty hodných 30 km a tak sme sa posilnení o 5 turistov z Elektrovodu Žilina, 4-och z Turistického klubu Turzovka a dlhoročného priateľa pána Jozefa Motyčíka (87 rokov) vybrali po vlastnej 16 km trase z Papradna cez Štiavnik a kótu Noviny, s peknými výhľadmi, ponad obec Pšurnovice do Petrovíc a ďalej do cieľa v Kolároviciach pri Základnej škole.
Vybratú trasu vedúcu z 90-tich % po poľných cestách križujúcich rozľahlé lúčnaté plochy Javorníckej brázdy – podcelku orografického celku Javorníky – „znepríjemňovalo“ len horúce počasie a tak v cieli popri kotlíkovom guláši dobre padlo cez chladiarenské zariadenie čapované pivo.

P.S.: pokiaľ čítate plagáty o turistických akciách vo výveske na obecnom úrade a chceli by ste sa prejsť tiež, ozvite sa na číslo 0907 136 121 – Anton Opial, určite vás neodmietneme.

Text a foto z akcie Anton Opial

{gallery}fotogaleria/Turisti/Na_drotarskej_krosni2014{/gallery} 

 

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada