Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

Klub turistiky Vysoká nad Kysucou usporiadal v piatok 21.6.2013 3. ročník nočného pochodu Turzovskou vrchovinou, ako pochod Za svätojánskymi muškami.
Zraz účastníkov bol v Hornom Kelčove odkiaľ sa vydali na trasu v dvoch skupinách.  Tá prvá s detskými účastníkmi, ktorých bolo 10, mala odchod o hodinu skôr ako dospeláci a k chate Kmínek prišli z Kelčova cez osady Vršek, Volarskú a Kornačovku.
thumb_svatojanske_musky2013Klub turistiky Vysoká nad Kysucou usporiadal v piatok 21. 6. 2013 3. ročník nočného pochodu Turzovskou vrchovinou, ako pochod Za svätojánskymi muškami. Zraz účastníkov bol v Hornom Kelčove odkiaľ sa vydali na trasu v dvoch skupinách.  Tá prvá s detskými účastníkmi, ktorých bolo 10, mala odchod o hodinu skôr ako dospeláci a k chate Kmínek prišli z Kelčova cez osady Vršek, Volarskú a Kornačovku.

Druhá skupina si zvolila trasu cez Skalu, U Trhanov a Dibalku. Aj keď sa obloha pred odchodom „nebezpečne“ zamračila, nakoniec sa vyjasnilo a krajinu počas zbytku noci osvetľoval z takmer jasnej oblohy  Mesiac pred splnom.
Pri chate Kmínek  sa napokon stretlo 54 zaregistrovaných účastníkov, ktorí tu takmer do polnoci spoločne strávili čas opekačkou prinesených špecialít na rošte aj ohni a posedením pri symbolickom svätojánskom ohni,  popri čom samozrejme  využívali aj občerstvovacie služby chaty.  Tí najviac chtiví vody sa po prežitom sparnom dni ešte  aj vykúpali v bazéne osvetlenom len mesačným svitom.
Cesta späť , opäť  v dvoch „vlnách“, potom viedla  hlavným európskym rozvodím – po štátnej hranici späť do Horného Kelčova.  
Akcie sa okrem domácich – „vysočanov“ a „kelčovanov“ zúčastnili aj turisti zo Staškova, Podvysokej, Turzovky, Korne, Makova a dokonca aj Šenkvíc, ktorých bola celá 1/3. 

Anton Opial

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada