Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb_pivarsky_pochod2011_0005Po ročnej pauze usporiadal Klub turistiky Vysoká nad Kysucou v sobotu 23. júla 2011 8. ročník turistického pivárskeho pochodu Vysocká deviatka. Aj keď počet účastníkov určite ovplyvnilo piatkové upršané počasie predsa sa ich na  štarte v Makove zaprezentovalo celkom 62.
Trasa bola, čo sa náročnosti týka, ľahká veď merala iba 16 km a v počasí „ako na objednávku“ to bola doslova turistická prechádzka.



Náročnejšia bola „obsahová náplň“. Po trase bolo totiž 9 zastávok na občerstvenie na ktorých si mohol každý podľa vlastnej chuti vybrať druh občerstvenia. Usporiadatelia zase pripravili účastníkom na štyroch zastávkach chutné občerstvenie.  

Nepríjemným nepriateľom pre všetkých účastníkov bol vzhľadom na jestvujúce poobedné spojenie z Vysokej do Čadce – čas, pretože kto sa chcel dostať domov pred polnocou bol nútený stihnúť „posledný“ sobotňajší vlak s odchodom z Vysokej o 15:45 hod.

Akcia aká v rámci Slovenska ani v susednom Česku nemá páru priviedla do našej obce okrem turistov z 5-tich sídel nášho okresu aj turistov z Bratislavy, Nitry, Dubnice nad Váhom, Predmiera, Kolárovic, Lietavskej Lúčky, Žiliny, Vrania, Kysuckého Nového Mesta, a tiež z Mostov u Jablunkova, Bystřice nad Olší, Vendryně, Třinca a Stonavy v Českej republike.

Medzi nimi boli najstaršími účastníkmi  78 a 79 roční páni zo Žiliny, najvzdialenejšou účastníčka z Bratislavy a najmladšími účastníčkami 10 mesačné slečny z Kysuckého Nového Mesta, ktoré  boli zároveň jedinými účastníčkami, pre ktoré usporiadatelia nedokázali zabezpečiť občerstvenie –  mliečko, čo ale našťastie nemalo vplyv na ich spokojnosť.

Za bezchybnú organizáciu a atmosféru počas akcie treba poďakovať okrem usporiadateľov (Barčáková Jozefa, Bolišinga Miroslav, Horňákovci Danka a Pavol, Jurkovič Ján,  Opialová Anna, Pekár Vladimír ah., Učníková Mária) hlavne majiteľom pohostinských zariadení: chata Sněžná, chata Kmínek, Gazdovský šenk, Kysucký šenk, Pohostinstvo Nižný Kelčov, krčma Arnold, Espresso, reštaurácia Joka a vináreň Hela za ich pohostinnosť a tiež sponzorské príspevky.

Na tomto mieste vám prinášame niekoľko fotografií z jedinečného turistického pochodu, ktorých autorom je pán Jozf Slivka z Čadce:
{gallery}fotogaleria/Turisti/Vysocka_deviatka_2011{/gallery}

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada