Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb_drotaria_2011_0008Klub turistiky Vysoká nad Kysucou poriadal v sobotu 14. mája 2011 už 12. ročník medzinárodného turistického pochodu Krajom Drotárie.
Snahou organizátorov je viesť každý ročník po iných trasách. Na tomto ročníku účastníci navštívili ďalšie „drotárske obce“ Staškov, Olešnú a Rakovú – ich časti nachádzajúce sa v Turzovskej vrchovine.




Pre účastníkov boli pripravené dve trasy s dĺžkami 22 a 10,5 km, na ktorých ako občerstvenie nesmela chýbať  „drotárska“ pomazánkou a v cieli zase tradičné „kapusňáky".
Atmosféru v cieli spríjemňovala vysocká Muzička spod Grúňa.
O tom, že pochod je naozaj medzinárodný presvedčí aj zloženie účastníkov. Z Poľska pricestovalo autobusom 50 účastníkov zo Žywca a okolia, 4 účastníci z Ustroňa a 3 z Wisly, autobus využilo na dopravu aj 41turistov z PTTS-BS v republike českej a vlakom pricestovalo 22 turistov z KČT Třinec. Najpočetnejšou skupinou slovenských turistov bol kolektív z ŠKT Kysucké Nové Mesto – 21 účastníkov a KST Sokol Žilina – 13 účastníkov. Celkom sa tejto akcie zúčastnilo 210 turistov.

Na organizačne veľmi dobre zvládnutej akcii sa podieľali:  Jozefa Barčáková, Miroslav Bolišinga, Milan Dorman st., Ing. Pavol Holub a Jana Holubová, Danka Horňáková, Ján Jurkovič, František Putorík, Anna Putoríková, Miroslav Rybička, Mária Učníková, Ján Zeman st. a ah. František Broš z Rakovej a Mgr. Vladimír Pekár z Turzovky.


Anton Opial


Fotografie z akcie vyhotovil Mgr. Vladimír Pekár
{gallery}fotogaleria/Turisti/Drotaria_2011{/gallery}

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada