Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

IMG 20230403 160000Zvuk hasičskej sirény nikdy neveští nič dobrého a nebolo tomu inak ani v pondelok 3. apríla 2023.

O 15:30 hod., kedy väčšina ľudí prichádza z práce domov a chce si oddýchnuť, bol veliteľovi DHZ Vysoká nad Kysucou Jánovi Lovaszovi, operačným dôstojníkom HaZZ, ohlásený požiar strechy rodinného domu vo Vysokej nad Kysucou. Ten sirénou zvolal ďalších dobrovoľných hasičov a okamžite vyrazili s cisternou TATRA 148 na miesto určenia a pridali sa k už zasahujúcim členom HaZZ z Turzovky. Tí sa v snahe o čo najmenšie poškodenie zrekonštruovaného rodinného domu snažili požiar zlikvidovať použitím tzv. vysokého tlaku vody. Nakoľko však požiar vypukol v izolačnej vrstve strechy bolo nevyhnutné novú strechu „otvoriť“ a z vonku odstrániť plechovú krytinu. Požiar sa vďaka enormnej snahe zasahujúcich hasičov podarilo uhasiť približne o 17:00 hod., no stihol napáchať obrovské škody. Nevyhnutné množstvo vody, ktoré bolo potrebné na jeho uhasenie premočilo majiteľom novovybudované podkrovie a samotný oheň poškodil nosnú časť krovu.

Veľké poďakovanie patrí hasičom z HaZZ Turzovka, HaZZ Čadca, DHZ Vysoká nad Kysucou, DHZ Turzovka, DHZ Makov a Polícii SR za rýchly zásah okamžitú pomoc. No absolútne špeciálne poďakovanie patrí členom DHZ Vysoká nad Kysucou Jánovi Lovaszovi, Radovanovi Frollovi, Miroslavovi Zemanovi, Miroslavovi Dormanovi, Pavlovi Korčekovi, Antonovi Jantošovi, Štefanovi Voštinákovi, Martinovi Varechovi, ktorí po odchode zasahujúcich hasičov poskytli poškodeným rodinám nevídanú pomoc. Po kontrole termokamerou bolo totiž nutné otvorenú časť strechy prikryť. Nakoľko by bolo použitie akejkoľvek fólie kvôli členitosti strechy neúčinné, hasiči sa podujali poškodenú časť strechy opätovne prikryť plechom. Išlo o veľmi náročnú prácu, ktorú sťažovala klesajúca teplota a nárazový studený vietor. Snaha pomôcť poškodeným rodinám, bola vďaka odbornosti hasičov, korunovaná úspechom. Chlapom sa podarilo strechu zakryť tak, že v prípade dažďa do domu nebude pršať a majitelia tak budú mať vo svojom trápení a nešťastí aspoň o jednu starosť menej.

 

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada