Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb povoden dlha 001K letu patrí teplo a letné búrky. Búrka, ktorá na „Kysuce“ dorazila 2. 7. 2020 popoludní našu obec síce obišla, ale ostatné obce také šťastie nemali.

Na sociálnych sieťach sa začali šíriť fotografie povodní z okresného mesta Čadca a okolitých obcí. O 18:00 hod. boli oba naše dobrovoľné hasičské zbory povolané na pomoc do susednej obce Dlhá nad Kysucou, kde vybrežené vodné toky zaplavili pivnice niekoľkých domov, zosunuli sa podmočené svahy a kvôli zníženému prietoku hrozilo i poškodenie mostov. 

 

Členovia DHZ Vysoká nad Kysucou a DHZ Horný Kelčov odčerpávali vodu z pivníc a dvorov v zmysle pokynov veliteľa zásahu. Za poskytnutú pomoc, profesionalitu, nasadenie a súčinnosť, zasahujúcim členom oboch našich dobrovoľných hasičských zborov, telefonicky prostredníctvom starostu obce, poďakoval Krajský riaditeľ HaZZ v Žiline plk. Ing. Jaroslav Kapusniak, Ph.D.

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada