Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb ivecoHK 006Získanie novej techniky je pre každý dobrovoľný hasičský zbor historickou a radostnou udalosťou, ktorá sa istotne zaznamenáva i do kroniky zboru. Takýmto historickým dňom bol DHZ Horný Kelčov i piatok 22. 5. 2020. Predseda DHZ Horný Kelčov Ing. Ľubomír Pavlík spoločne s veliteľom Milanom Pivkom a ďalšími členmi zboru sa zúčastnili slávnostného odovzdávania nových hasičských vozidiel Iveco Daily.

V priestoroch Záchrannej hasičskej brigády HaZZ Žilina prevzal starosta obce kľúče od nového vozidla Iveco Daily priamo z rúk Ministra vnútra SR Romana Mikulca, ktorý dobrovoľným hasičom poďakoval za ich doterajšiu prácu a predovšetkým vyzdvihol ich aktivity, ktoré vyvíjali počas vyhláseného núdzového stavu v súvislosti s rozšírením ochorenia COVID-19. Česť poďakovať Ministrovi vnútra SR a prítomným hosťom v mene všetkých zúčastnených samospráv a dobrovoľných hasičských zborov dostal starosta z obce Vysoká nad Kysucou Mgr. Anton Varecha.

DHZ Horný Kelčov v novom vozidle získal obrovskú technologickú pomoc. Iveco Daily je ľahké hasičské vozidlo tzv. prvotného zásahu, ktoré je plne vybavené rôznym hasičským náradím a jeho súčasťou je i 750 litrová nádrž, vďaka čomu bude v rámci vozového parku zboru plniť úlohu hlavného zásahového vozidla. No i keď si hasiči vozidlo ihneď po slávnosti odviezli „domov“, s jeho plnohodnotným využívaním môžu hasiči začať až po absolvovaní povinného školenia.

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada