Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb_brigada_hk1_4Slnečné i keď trošku mrazivé počasie v mnohých z nás posilňuje myšlienku blížiacej sa jari a nabáda nás na jarné upratovania a čistenia svojho okolia. S nádhernou myšlienkou skrášliť a očistiť svoje okolie prišli členovia DHZ Horný Kelčov.
Ľahostajný postoj správcu toku rieky Kelčovanky ich, po dohode so starostom obce, prinútil dňa 5. marca 2011 zorganizovať dobrovoľnú hasičskú brigádu.



S pomocou obecného traktora so štiepkovačom a ochotných „hasičských“ rúk sa podarilo vyrezať oba brehy rieky Kelčovanky od odbočky miestnej komunikácie do Liskov smerom k autobusovej zastávke U Urbana.
Vynikajúco zvládnutá práca nemá však iba estetický význam, ale samozrejme i protipovodňový, nakoľko starý porast značne znižoval prietok koryta rieky Kelčovanka.
Hasiči svojou aktivitou takto dokazujú, že sú v našej obci spoločenskou organizáciou, ktorá svojou činnosťou ďaleko presahuje rámec pôvodných úloh.

Na tomto mieste vám prinášame niekoľko fotografií z priebehu brigády, ktoré vyhotovil pán Anton Ďurčanský ...
{gallery}fotogaleria/Hasici/Brigady/HK/Cistenie_kelcovanky1{/gallery}

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada