Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

kniha 1V piatok 03. mája 2024 sa o 16:00 hod. konalo výnimočné podujatie v Kysuckej knižnici v Čadci – a to uvedenie do života knihy s názvom Za organ si sadni, ktorej autorom je pedagóg, spevák, multiinštrumentalista, zakladateľ detského folklórneho súboru Kelčovan a folklórny guru na Kysuciach pán Pavol Kužma.

Tento poetický klenot vydalo vydavateľstvo Magma a prítomní mali možnosť vychutnať si jedinečný umelecký zážitok.


V programe vystúpili recitátori, básnikovi priatelia zaspomínali, nechýbali ani hudobné a spevácke čísla DFS Kelčovan. Všetci svojimi prejavmi umocnili atmosféru večera.

Kniha bola uvedená do života pohladením lipovej halúzky manželkou autora - pani Amálkou Kužmovou a básnikovými vnučkami.


"Za organ si sadni" je zaujímavou, v poradí už treťou básnikovou zbierkou. V porovnaní s predchádzajúcimi vyjadruje lásku k národu a vlasti. Autor sa vo svojich veršoch snaží priblížiť krásu slovenskej krajiny a hlboké pocity voči svojmu domovu.


Po skončení oficiálnej časti podujatia sa konala autogramiáda, kde mali návštevníci možnosť stretnúť sa s autorom a dostali aj venovania do kníh, ktoré im daroval.

 

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada