Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

IMG 20240424 093222Palárikova Raková patrí medzi najvýznamnejšie podujatia nielen v rámci regiónu Kysúc, ale čo sa ochotníckeho divadla týka, určite i na Slovensku.

Divadelní ochotníci z celého Slovenska sa prihlasujú do súťaže, ktorej priebeh je sprevádzaný množstvom iných pohostinných predstavení, výstav, rozborových seminárov, workshopov, zaujímavých stretnutí a výnimočnej atmosféry.


Obec Vysoká nad Kysucou sa v tomto roku opäť zaradila medzi partnerov tohto výnimočného a jedinečného podujatia. V rámci 56. ročníka Palárikovej Rakovej, ktorá sa koná od 22. do 26. apríla 2024 bolo v stredu 24. apríla o 9:00 hod. odohraté v sále kultúrneho domu vo Vysokej nad Kysucou predstavenie GULLIVEROV DENNÍK, rozprávka na motívy románu Jonathana Swifta - Gulliverove cesty, v umeleckom spracovaní divadla HOTEL MÁRIA.


Predstavenia sa zúčastnilo 146 detí zo ZŠ s MŠ E. A. Cernana a elokovaného pracoviska Vyšný Kelčov. Počas predstavenia sa deti pomyselne dejom preniesli do rozprávkovej krajiny obrov, liliputánov a navštívili s hlavným hrdinom Gulliverom lietajúci ostrov a krajinu koní. Smiech a rozradostené tváre detí boli určite neklamným znakom toho, že predstavenie zožalo veľký úspech a prinieslo všetkým neopakovateľný umelecký zážitok.

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada