Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

DSC 0323Sviatok sv. Mikuláša je vnímaný ako predzvesť blížiacich sa Vianoc, tento sviatok majú radi najmä deti, ktoré počítajú dni, kedy do svojich vyleštených čižmičiek umiestnených pod oknom dostanú množstvo sladkých darčekov.

Veď krásny a sladký darček poteší každého ... Tak ako po minulé roky, Mikuláš v utorok 5. decembra 2023 neobišiel ani deti v obci Vysoká nad Kysucou. I tento rok však deti neočakávali Mikuláša vo vnútri kultúrneho domu, ale priamo pri pódiu na námestí.
Už okolo 16:30 hodiny sa začali v Ústredí obce schádzať prvé hlúčiky zvedavých a natešených detí. Počas chvíľ čakania na Mikuláša sa mohli občerstviť vynikajúcimi perníkovými palacinkami a čajíkom a ich rodičia fantastickým punčom, o ktorí sa postarali zamestnanci obce.
O 17:00 hod. nastala tá veľká chvíľa, na ktorú všetci netrpezlivo čakali celý rok. Do našej obce zavítal opäť Mikuláš v sprievode dvoch anjelov vezených na krásnom koči. Celú atmosféru príchodu tohto vzácneho hosťa dotváralo ukážkové zimné počasie.
Keď Mikuláš vystúpil na pódium, aby všetkých privítal, kde sa vzali, tu sa vzali z pekla tri hrozné čertiská pred neho poskákali. To už dostali skutočný strach i tí najsmelší odvážlivci.
O príjemnejšie a slávnostnejšie chvíle sa v pripravenom kultúrnom programe postarali deti z materskej školy a po nich žiaci zo ZŠ s MŠ E. A. Cernana pod vedením pani učiteliek.
Vďaka detskej nebojácnosti a tomu, že celý rok boli poslušné a dobré nemali čertiská veľa roboty. Zato Mikuláš s anjelmi áno. Potešili svojimi darčekmi až 362 detí. Mikulášovi a anjelom deti poďakovali a sľúbili, že celý rok budú opäť dobré a budú sa tešiť na zimný čas, aby sa mohli znova s nimi stretnúť. Keď sa kôš s darčekmi úplne vyprázdnil Mikuláš, spoločne so všetkými deťmi, prešiel k vianočnému stromčeku, ktorý svojou čarovnou palicou rozsvietil. Poďakovanie za zorganizovanie podujatia patrí všetkým pracovníkom obce, pani Petre Chlebničanovej za zapožičanie koča pre Mikuláša, pedagógom za prípravu mikulášskeho programu, no a samozrejme Mikulášovi, anjelom a čertom ...

 

Text: Bc. Monika Perďochová
Foto: Ing. Ján Lisko

 

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada