Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

8399697 625xKaždoročne Kysucký šport a Olympijský klub Kysuce vyhlasujú, počas slávnostného galavečera „Športovec roka“ v Dome kultúry Čadci, najlepšieho športovca Kysúc za predchádzajúci kalendárny rok.

Ten tohtoročný sa konal v sobotu 18. februára 2023. Počas slávnostného večera boli dekorovaní výnimoční športovci za svoje športové výkony, ktoré sme zaznamenali v roku 2022 a ktoré sa zapísali do análov jednotlivých športov na Slovensku, v Európe, ale aj vo svete.
Medzi ocenenými osobnosťami kysuckého športu tento krát nechýbal ani vysočan. Bol ním Anton Opial, ktorý si prevzal Cenu za oddanosť športu. Anton Opial patrí k veľkým osobnostiam kysuckých a stredoerópskych turistických chodníkov. Kto robí turistiku poctivo ten pána Opiala určite pozná. Majster športu v turistike sa päť desiatok rokov deň čo deň vydáva na dobrodružstvá ktoré ponúkajú kysucké hory, lúky, chodníčky v sprievode často desiatok priateľov pohybu. Zakladateľ občianskeho združenia Voľný čas sa aktívne venoval a venuje organizovaniu rôznych voľnočasových pohybových aktivít ktoré už absolvovali tisícky ľudí. Medzi jeho veľké ciele patrí obísť všetky mestá a obce na Slovensku.
Tonkovi Opialovi želáme ešte veľa fyzických síl, duševnej pohody a množstvo fantastických nápadov, vďaka ktorým otvára dvere k pohybu a spoznávaniu sveta všetkým vekovým generáciám.

Foto: Veronika Bučková

 

Viac o výsledkoch ankety a priebehu galavečera Športovec roka nájdete na: https://mykysuce.sme.sk/c/23139021/milos-roman-sportovcom-roka-peter-privara-v-sieni-slavy.html

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada