Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

IMG 3202S príchodom nového kalendárneho roka 2023 sa po „dvojročnej prestávke“, kedy mali stopku akékoľvek kultúrne a spoločenské podujatia, oficiálne začala na Slovenku plesová sezóna. Plesy a bály sú v plnom prúde a výnimkou nebola ani naša obec. V sobotu 28. januára 2023 sa konal už 15. ročník Reprezentačného plesu obce Vysoká nad Kysucou, ktorý má v kalendári obecných akcií nezastupiteľné miesto a dlhodobú tradíciu. Váhu usporiadateľskej zodpovednosti i tento rok zobrali na svoje „plecia“ zamestnanci obce Vysoká nad Kysucou.

Už od 18:30 hod. sa začali do priestorov vestibulu kultúrneho domu schádzať krásne upravené dámy a štýloví páni. Pri príchode im, na spríjemnenie chvíľ, hrala až do oficiálneho začiatku plesu o 19:15 hod. Ľudová hudba Muzička spod Grúňa.

Úvod a otvorenie plesu patrilo starostovi obce Vysoká nad Kysucou Mgr. Antonovi Varechovi, ktorý vo svojom príhovore úprimne poďakoval všetkým prítomným hosťom za to, že prijali pozvanie a zaželal im krásny večer a príjemnú zábavu.

Pozvanie na ples medzi inými prijali i starostka obce Klubina Mgr. Božena Poliačková, starosta obce Zborov nad Bystricou PaedDr. Juraj Hlavatý s manželkou, osobnosť Kysúc za rok 2022 a bývalá starostka obce Dunajov Mgr. Milada Chlastáková, starosta obce Makov Ing. Stanislav Gašparík s priateľkou, starostka obce Radôstka Mgr. Simona Lutišanová Matejčíková s manželom a domáci pán farár Mgr. František Mikuláš.

Program počas prestávok vyplnili všetkým prítomným hosťom svojou tanečnou choreografiou a krásnymi kostýmami nádherné a šarmantné tanečníčky zo skupiny VIVAS zo Žiliny, ktoré ešte viac podčiarkli a vyzdvihli noblesu podujatia.

O neopakovateľný zážitok sa svojím skvelým hudobným a speváckym vystúpením postarala hudobná skupina SYSTEM TWO v sprievode svojej speváčky a zároveň i moderátorky slávnostného večera pani Eriky Kaduchovej.

Zaujímavým a originálnym spestrením plesového programu bolo vystúpenie barmana, ktorý vo vestibule kultúrneho domu porozprával o miešaných drinkoch, ich zložení, a tí, ktorí mali záujem si mohli i vyskúšať ako postupovať pri ich príprave.

O prípravu jedla a obsluhu sa počas celého večera starali šikovné čašníčky a čašníci z Penziónu a reštaurácie Chalupár pod vedením majiteľa Ing. Radoslava Hetflajša. Fantastické jedlo obohatené o modernú gastronómiu, miešané drinky a skvelá obsluha dodali tomuto podujatiu špičkovú úroveň a noblesu.

Plná sála hostí do skorých ranných hodín bola iste neklamným znakom toho, že sa tento ročník Reprezentačného plesu obce Vysoká nad Kysucou vydaril a organizátori plesu sa už dnes tešia na ďalšie stretnutie o rok ...

 

Text: Bc Monika Perďochová
Foto: Maroš „Makalač“ Kmínek

 

 

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada