Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

IMG 3664Predzvesťou blížiacich sa Vianoc je tradičná svetelná vianočná výzdoba, ktorá už nie je iba doménou verejných priestranstiev, ale vyzdobené sú i záhrady a domy. Tým najkrajším symbolom Vianoc je však určite vianočný stromček, ktorý nechýba asi ani v jednej domácnosti. Tento čarokrásny symbol zdobí i v tomto roku verejné priestranstvá a v našej obci ich nájdete až sedem!

Ten hlavný „obecný“ na námestí - v centre obce postavili zamestnanci obce a po prvýkrát ho rozsvietil sv. Mikuláš 5. decembra 2022.

Najväčšie dva vianočné stromčeky sú umiestnené pri ZŠ s MŠ E. A. Cernana.

Každoročne si za povinnosť postaviť vianočný stromček kladú i členovia oboch dobrovoľných hasičských zborov. Členovia DHZ Vysoká nad Kysucou umiestňujú vianočný stromček na priestranstvo v centre miestnej časti Nižný Kelčov.

Členovia DHZ Horný Kelčov stavajú hneď dva vianočné stromčeky. Jeden „hasičský“ pri hasičskej zbrojnici vo Vyšnom Kelčove a ďalší pri kostole Božského srdca Ježišovho vo Vyšnom Kelčove a nebolo tomu inak ani v tomto kalendárnom roku.

Ako posledný sa už tradične rozžiari vianočný stromček pri kostole sv. Matúša, ktorý sa rozsvieti spoločne s dreveným Betlehemom po štvrtej adventnej nedeli.

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada