Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

IMG 3072Víkend 12. a 13. novembra 2022 bolo možné vo Vysokej nad Kysucou nazvať kultúrnym. Obec Vysoká nad Kysucou a Farnosť Vysoká nad Kysucou si totiž pre svojich obyvateľov a návštevníkov obce pripravili na oba dni dve kultúrne podujatia, ktoré im spríjemnili predlžujúce sa jesenné večery.

V sobotu 12. novembra 2022 o 17:00 hod. sa zaplnili priestory farského kostola sv. Matúša avšak nie účastníkmi sv. omše, ale divákmi, ktorí si prišli pozrieť koncert Komorného orchestra INCIPI a opernej divy sopranistky Michaely Kubištelovej, rodáčky z Vysokej nad Kysucou. Komorný orchester INCIPI je tvorený nadanými hudobníkmi z Kysúc a Talianska a i vo Vysokej nad Kysucou vystúpil pod taktovkou vynikajúceho talianskeho dirigenta Enrica Volpeho. Po viac ako hodine diváci odchádzali nie len s krásnym hudobným zážitkom, ale i spokojnosťou, že svojím dobrovoľným vstupným pomohli s financovaním novej strechy na farskom kostole sv. Matúša.

 

Zatiaľ čo sobota patrila vážnej hudbe, v nedeľu 13. novembra 2022 čakal v Kultúrnom dome vo Vysokej nad Kysucou na divákov odlišný žáner. Pozvanie do obce Vysoká nad Kysucou prijal Divadelný súbor Staškovan a Spolok rodákov Jozefa Krónera, ktorý o 15:00 hod. odohral divadelné predstavenie podfarbené vtipnými textami a žargónom pod názvom ...a furt sa pije, ktoré zachytávalo život Kysučanov pred 100 rokmi. Originálny scenár tejto hry napísala Mgr. Juliana Belková, ktorá spoločne so svojím bratom Ing. Vladimírom Gajdošíkom bola zároveň i režisérkou. Téma, ktorá je neustále aktuálna a vynikajúci herci Divadelného súboru Staškovan sa postarali o pobavenie a smiech všetkých prítomných divákov, ktorí hercov odmenili na záver búrlivým standing ovation teda potleskom v stoji.


Úprimné poďakovanie za krásne kultúrne vystúpenia vo Vysokej nad Kysucou patrí hudobníkom Komorného orchestra INCIPI a dirigentovi Enricovi Volpemu, sopranistke Michaele Kubištelovej, členom Divadelného súbora Staškovan, členom Spolku rodákov Jozefa Krónera, režisérom, technikom a všetkým, vďaka ktorým sa podarilo aspoň nachvíľu vniesť radosť, pokoj a pocit šťastia do našich uponáhľaných životov.

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada