Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

separ statie 20220808 141911Dňa 17. 05. 2022 sa stretla Komisia životného prostredia a výstavby pri Obecnom zastupiteľstve vo Vysokej nad Kysucou vo veci posúdenia rozšírenia podpory separácie a zberu separovateľných odpadov v osadách a pri aktuálnych stojiskách veľkoobjemových kontajnerov (VOK).

Zámerom bolo umiestnenie 1100 lit. kontajnerov na sklo a 1100 lit. kontajnerov spoločne na plasty, kovy a VKM na aktuálne stojiská veľkoobjemových kontajnerov a ponúknuť tak obyvateľom miestnych častí možnosť triedenia základných separovateľných zložiek odpadov a tým znížiť množstvo komunálneho odpadu i početnosť frekvencie vývozu VOK. 
 
Na základe rozmiestnenia VOK na komunálny odpad, možností rozšírenia aktuálneho stojiska, posúdenia počtu nehnuteľnosti a obyvateľov, ako aj posúdenia frekvencie zvozov VOK a 1100 lit. na komunálny odpad za posledné 3 roky, Komisia životného prostredia a výstavby pri Obecnom zastupiteľstve vo Vysokej nad Kysucou odporučila na podporu zberu separovateľných odpadov tieto lokality:
- Semeteš Solíky - umiestenie k VOK

- Vrchrieka - umiestenie k VOK

- Zátoka - umiestenie k VOK
- Jedľovník – umiestnenie k VOK

Obecné zastupiteľstvo vo Vysokej nad Kysucou na svojej schôdzi dňa 17. 05. 2022 súhlasilo s návrhom stojísk a umiestnením 1100 lit. kontajnerov na separovateľné zložky odpadu vo vyššie uvedených lokalitách. 
Po zabezpečení plastových kontajnerov a ich označení nálepkou, pracovníci kontajnery rozviezli na určené stojiská. Práce boli dokončené 4. 8. 2022. Ostáva už iba dúfať, že ako obyvatelia tak i návštevníci dotknutých osád pochopia zámer obce a svojim zodpovedným prístupom podporia separáciu odpadov v našej obci.

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada