Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb Holidays va 2022 IMG 1786Pri slove leto si každý z nás určite prestaví čas voľna, oddychu, dni zaliate slnkom, krásne chvíle strávené pri vode či voľnočasových aktivitách.

Práve letné mesiace patria medzi jedny z najkrajších v roku. Pre začiatok letných prázdnin je v obci Vysoká nad Kysucou charakteristické podujatie určené pre deti Holidays Night – prázdninová noc, ktoré sa tento rok konalo v sobotu 02. júla 2022. Námestie v ústredí obce sa od 15:30 hod. začalo zapĺňať deťmi, ktoré už nedočkavo očakávali, čo si organizátori pre nich pripravili.

Prázdninové popoludnie odštartovalo o 16:30 hod. skvelým vystúpením Huga Sníčka, známeho z detskej televízie Jojko, ktoré zožalo obrovský úspech. Decká si mohli s Hugom zatancovať, zasúťažiť a zaspievať známe pesničky z jeho nového albumu. Po vystúpení nasledovala autogramiáda a fotenie s Hugom. O 17:30 hod. zatancovali dve choreografie úspešné mažoretky BELLA, ktoré uspeli na medzinárodnej súťaži v Zadare, kde získali až tri tituly „Majster Európy“. Následne sa pred pódiom spustil ošiaľ v podobe penovej párty, o ktorú sa postaral DHZ Vysoká nad Kysucou a ktorú si všetci náramne užili. Okrem vystúpení boli pre všetkých pripravené rôzne atrakcie – skákací Titanic, nafukovacia atrakcia Hladné hrochy, kde si mohli deti vyskúšať svoju šikovnosť v hádzaní guličiek na cieľ, maľovanie na tvár, hrnčiarsky kruh, šliapacie autíčka, skákanie vo vreci, hádzanie kruhov na terč, osvieženie v podobe mrazenej drene, či stánok s cukrovinkami, cukrovou vatou a hračkami.

Jedinečným a obohacujúcim spestrením celého podujatia bola návšteva príslušníkov Ozbrojených síl SR z 51. výcvikovej základne zo Žiliny, ktorí so sebou priviezli vojenskú buginu, vojenský džíp a ukážku zbraní s príslušenstvom. Nezostalo však len pri pozeraní, džíp a buginu si mohli všetci, ktorí mali záujem, jazdou v teréne vyskúšať. Nadšenie a eufóriu zo strany detí bolo badať hneď pri príchode vojakov. Neustále tvoriace sa rady čakajúce na jazdu nasvedčovali, že práve tieto vozidlá vzbudzujú veľký obdiv.

Veľmi zaujímavou a originálnou bola profi lukostreľba, ktorá nadchla nielen malých, ale i veľkých a ukázala, že i vo Vysokej nad Kysucou máme šikovných a nádejných strelcov. Maskotom celého podujatia bola tri metre vysoká Panda Vanda, s ktorou sa mohol ktokoľvek odfotografovať.

O občerstvenie v podobe kofoly, ktorá bola pre všetky deti vďaka sponzorom zadarmo, hot-dogov, zemiakových špirál sa pre všetkých návštevníkov postaral DHZ Vysoká nad Kysucou. Od 20:00 hod. patrilo námestie už tradične detskej disco párty. Do tanca všetkým hral DJ Jozef Kmínek.

Famóznym záverom celého popoludnia bol o 22:00 hod. ohňostroj, ktorý urobil tzv. pomyselnú bodku za týmto vydarením podujatím.

Veľké poďakovanie na záver patrí sponzorom: DHZ Vysoká nad Kysucou, ZEPA Montage - Miroslav Zeman (ohňostroj), A&T Group, ZAHAS, Penzión Chalupár, Expreso Fontána - Tibor Gáborík, Krčma Furmanec, Gazdovský dvor – Daniel Lysík, zamestnancom obce Vysoká nad Kysucou a všetkým dobrovoľníkom či pomocníkom, ktorí akokoľvek pomohli s organizáciou tohto krásneho podujatia pre radosť a potešenie všetkých detí.

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada