Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb maj NK IMG 0611Tradičným symbolom jari a nástupu najkrajšieho mesiaca v roku je máj. U našich predkov mal máj symbolický význam a bol výrazom prírodného mýtu o boji zimy s jarou, smrti so životom; symbol na jar sa obnovujúcej prírody. Už tradične mládenci stavajú máje pri dome, kde je dievča na vydaj. Výnimkou nie je ani obec Vysoká nad Kysucou. I v tomto roku k tým „záhradným“ či „pľacovým“ májom pribudol máj v centre obce a ďalšie dva „hasičské“ máje.

Drevo na obecný máj i tento rok obci venovala Urbariálna obec Makov – Vysoká. Máj previezli a pripravili zamestnanci obce. Kvôli obmedzenému priestoru pri budove obecného úradu so stavbou mája v piatok 29. apríla 2022 pomohla technika v podobe auta s hydraulickou rukou, ktoré obci sponzorsky poskytla spoločnosť Gasparik, s.r.o. z Makova.

K obecnému máju v sobotu 30. apríla 2022 pribudli ďalšie dva tentokrát „hasičské“. Členovia DHZ Horný Kelčov postavili máj v hasičskom areáli pri bývalej základnej škole vo Vyšnom Kelčove.


Členovia DHZ Vysoká nad Kysucou postavili máj v sobotu 30. apríla 2022 už tradične na vrchu Budatín pri slovenskom dvojkríži.


Uvoľnenie pandemických opatrení je predzvesťou, že konečne pri váľaní májov bude veselo, no dovtedy si plnými dúškami užívajme najkrajší mesiac v roku ...

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada