Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb den ucitelov2022 DSC 6411Každoročne si v marci pripomíname odkaz Jána Ámosa Komenského, ktorý bol presvedčený o tom, že dobrá škola robí človeka lepším. Stáročia sa vraciame k tejto myšlienke a vzdávame hold učiteľskému poslaniu.

Pri príležitosti sviatku „Dňa učiteľov“, ktorý bol z dôvodu odborného školenia starostov preložený na piatok 01. apríla 2022 privítal starosta obce Makov Martin Pavlík a starosta obce Vysoká nad Kysucou Mgr. Anton Varecha pedagogických pracovníkov zo ZŠ s MŠ Makov a ZŠ s MŠ E. A. Cernana v sále kultúrneho domu v Makove. Bolo to ich už druhé spoločné stretnutie, ktoré sa konalo po dvojročnej tzv. Covidovej prestávke.

Starostovia im vyjadrili úctu a poďakovanie za ich náročnú a obetavú prácu, ktorou dennodenne prispievajú k rozvoju poznania, veď dobrý učiteľ je ako horiaca pochodeň, ktorá zapaľuje iných. Obaja starostovia pedagógom osobne zablahoželali a odovzdali im kvety na znak vďaky za ich prácu a obetavosť. Slávnostné popoludnie spríjemnila učiteľom vynikajúca slovenská speváčka pani Marcela Molnárová, ktorá obohatila toto popoludnie nielen svojim spevom, ale i moderátorskými vstupmi.

Obec Makov a Obec Vysoká nad Kysucou i touto cestou ďakujú všetkým pedagogickým pracovníkom, ktorí prijali pozvanie. Obaja starostovia zdieľajú presvedčenie, že vzájomná spolupráca medzi oboma základnými školami i vďaka tomuto spoločnému stretnutiu učiteľov, získava úplne nový rozmer.

 

Učiteľ je spása naša, vždy pri nás aj ťarchu znáša.
Učiteľ Ťa pochváli, ale pri neúspechu sa mrzuto zatvári.
Učiteľ je niekto, kto nás má vždy viesť, skláňať sa nad lavicou, aj ťaháky zniesť.
Učiteľ nás vždy chápe, pomôže vždy a rád, radí žiakom múdre veci ako kamarát.

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada