Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb ockovanie COVID 4Nie len ľudí presviedčať a vhodne motivovať, aby zmenili svoj názor a dali sa zaočkovať, ale vytvoriť i možnosti zaočkovania sa priamo v obci. To bola hlavná myšlienka starostov obcí Zborov nad Bystricou a Vysoká nad Kysucou, s ktorou v utorok 27. apríla 2021 prišli za pani predsedníčkou Žilinského samosprávneho kraja Erikou Jurinovou.

Od myšlienky k realizácii niekedy vedie dlhá cesta no pokiaľ sa stretne s pochopením, profesionalitou a zanietenosťou nemusí to tak byť vždy. Na spoločnom jednaní s pani predsedníčkou ŽSK a pani riaditeľkou odboru zdravotníctva ŽSK Silviou Pekarčíkovou tak boli dohodnuté reálne možnosti ale i stanovené úlohy, čo všetko je nutné vyriešiť, aby obyvatelia obcí Zborov nad Bystricou, Vysoká nad Kysucou a Makov mohli byť v pilotnom projekte zaočkovaní výjazdovým vakcinačným tímom priamo vo svojich obciach. Nedoceniteľnú pomoc v realizácii celej tejto myšlienky poskytol riaditeľ Kysuckej nemocnice v Čadci Martin Šenfeld spoločne so svojim tímom spolupracovníkov. Po prekonaní množstva prekážok sa predsa len podarilo cieľ dosiahnuť. V sobotu 8. mája 2021 o 8:00 hod. začal, v budove Obecného úradu vo Vysokej nad Kysucou, mobilný vakcinačný tím z Kysuckej nemocnice v Čadci očkovať proti ochoreniu COVID-19 170 prihlásených obyvateľov nad 60 rokov z obcí Vysoká nad Kysucou a Makov. Spustenie pilotného projektu si priamo do obce Vysoká nad Kysucou prišla pozrieť i predsedníčka ŽSK Erika Jurinová, riaditeľka odboru zdravotníctva ŽSK Silvia Pekarčíková a riaditeľ Kysuckej nemocnice v Čadci Martin Šenfeld. V poobedňajších hodinách sa mobilný vakcinačný tím presunul doslova na „druhú stranu“ Kysúc a o 14:00 hod. začal s očkovaním v obci Zborov nad Bystricou.

Úprimné poďakovanie patrí predsedníčke ŽSK Erike Jurinovej, riaditeľke odboru zdravotníctva ŽSK Silvii Pekarčíkovej, riaditeľovi Kysuckej nemocnice v Čadci, Martinovi Šenfeldovi, členkám mobilného vakcinačného tímu za profesionálny výkon, členom DHZ Korňa za pomoc pri organizácii a pracovníkom zapojených samospráv. Iba vďaka vzájomnej spolupráci všetkých zainteresovaných sa nám podarilo prísť bližšie k ľuďom a zaočkovaním chrániť ich zdravie.

 

Mgr. Anton Varecha, starosta obce Vysoká nad Kysucou

PaedDr. Juraj Hlavatý, starosta obce Zborov nad Bystricou

 

 

Brífing predsedníčky ŽSK Eriky Jurinovej počas očkovania proti ochoreniu COVID-19 vo Vysokej nad Kysucou

https://fb.watch/5mhINuRrn-/

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada