Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb velkonocny online koncertIMG 2509Prijaté protipandemické opatrenia proti šíreniu ochorenia COVID-19 a s nimi spojené rôzne obmedzenia, v tomto prípade zákaz organizovať hromadné kultúrne podujatia, nás prinútilo hľadať a vymýšľať rôzne nové alternatívne riešenia.

Je omnoho jednoduchšie nič nerobiť a čakať nech všetko pominie, no vo Vysokej nad Kysucou sme sa rozhodli pre náročnejšiu cestu a kultúru či umenie sa snažíme šíriť online cestou. Takýmto počinom bol i Veľkonočný „online“ koncert, ktorý sa konal v nedeľu 25. apríla 2021 o 18:00 hod. v kostole sv. Matúša.

Jeho hlavnou protagonistkou bola spevácka diva z Vysokej nad Kysucou Michaela Kubištelová, s ktorou spoločne vystúpili i Tomáš Vrškový (klavír), Kristián Tichák (orgán) a Richard Bareš (orgán). Koncert bol vysielaný online prostredníctvom oficiálnej facebookovej stránky obce Vysoká nad Kysucou a taktiež i televízneho kanála Infokanál obce Vysoká nad Kysucou. Mladí umelci sa divákom predstavili s 11 skladbami od známych autorov, medzi ktorými bola i pieseň Zdravas Maria od hudobného skladateľa Pavla Kršku, ktorá na Veľkonočnom „online“ koncerte vo Vysokej nad Kysucou zaznela v slovenskej premiére! I keď umelcom iste chýbal priamy kontakt zo svojimi divákmi, tí im určite zatlieskali „na diaľku“ ...

Poďakovanie za zorganizovanie krásneho umeleckého zážitku patrí Farnosti Vysoká nad Kysucou, Obci Vysoká nad Kysucou, spoločnosti TES Media s.r.o. a hlavne vysockej rodáčke Miške Kubištelovej.

 

Záznam celého koncertu:

 

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada