Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

slovak press photo RGB 02Fotografovi Ondrejovi Čechvalovi sa so sériou fotografií “Krásne si žijem” z obce Vysoká nad Kysucou z osady Zlámaná podarilo vyhrať 9. ročník Slovak Press Photo v kategórii “Každodenný život”. O osade Zlámaná vďaka tomuto úspechu písali v USA v denníku The Washington Post!

O tejto jedinečnej udalosti a výnimočnom úspechu porozprával Marek Štajer z Gazdovstva Zlámaná:

"Ubehli už asi tri roky, odkedy sa nášmu občianskemu združeniu, ktoré sa zaoberá predovšetkým obnovou horských lúk a pastvín a ich celkovou ekológiou, prostredníctvom správy ozval istý Ondrej Čechvala. Ako fotograf má precestovaný takmer celý svet, najmä hory, od Himalájí až po Island, ale jedny kopce mu stále chýbajú. A to Kysuce! Opýtal sa, či by nemohol prísť k nám. Tak sme sa dohodli, že áno a hneď od začiatku sme si sadli ako ľudia a stali sa z nás dobrí priatelia. Ondrej k nám od tej doby chodí pravidelne, pri jeho návštevách náš život na Kysuciach dokumentuje, a to tak, že my o tom ani nevieme - dokáže byť s fotoaparátom nenápadný! Jedného dňa nás zrazu prekvapila správa: chlapci, vyhral som s vami Slovak Press Photo! A my s radosťou môžeme potvrdiť, áno, krásne si žijeme!"

Fotografie zo Zlámanej nájdete v nasledovnom odkaze: Slovak Press Photo

Článok v novinách The Washington Post nájdete v nasledovnom odkaze: The Washington Post

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada