Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb turnaj vysoke 010V roku 2009 po prvý krát uzrela svetlo sveta myšlienka organizovať medzinárodný futbalový turnaj obcí s názvom Vysoká. V sobotu 1. augusta 2020 sa konal v poradí už jeho 12. ročník. Náročná úloha hosťujúcej obce v tomto roku pripadla krásnej obci Vysoká pri Morave. Futbaloví zástupcovia vysočanov z Poľska, Českej republiky a Slovenska sa tak na tri dni presťahovali na Záhorie. Kvôli karanténe v súvislosti s ochorením COVID-19 svoju účasť na turnaji ospravedlnili hráči českej obce Vysoká nad Labem.

Po radostnom a srdečnom zvítaní sa však začali neúprosné futbalové „boje“, ktoré v horúcom a slnečnom počasí trvali až do neskorého poobedia, kedy sa ako hráči tak i prítomní diváci dozvedeli nasledovné konečné poradie:

1. Vysoká nad Kysucou (SK)

2. Vysoká u Hustopečí nad Bečvou (CZ)

3. Vysoká nad Uhom (SK)

4. Vysoká pri Morave „A“ (SK)

5. Wysoka (PL)

6. Vysoká ve Slezku (CZ)

7. Vysoká pri Morave „B“ (SK)

Najlepším brankárom turnaja bol Peter Papajčík a najstarším hráčom celého turnaja bol Ján Jurkovič obaja z Vysokej nad Kysucou.

Veľké poďakovanie patrí starostovi obce Vysoká pri Morave Dušanovi Dvoranovi za srdečné prijatie a všetkým usporiadateľom za perfektnú prípravu a organizáciu celého podujatia. Futbalový turnaj sa odohral v krásnom zrekonštruovanom športovom areáli. Kvôli celodenným horúčavám však boli síce všetci hráči unavení, ale spokojní - veď vyhrali zasa iba „vysočania“. Tí, sa opäť stretnú o rok a tento krát na východnom Slovensku v obci Vysoká nad Uhom ...

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada