Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb spadnute stromy4 2 2020 005Hustý mokrý sneh a nárazový vietor v utorok 4. februára 2020 mali za následok spôsobenie až dvoch kalamít v našej obci. K tej prvej došlo o 13:30 hod., kedy silný vietor vyvrátil v miestnej časti Vyšný Kelčov – U Urbana strom. Ten spadol krížom cez cestu III/2022 a pretrhol ako elektrické vedenie, tak i optický kábel káblovej televízie a internetu. S jeho odstraňovaním takmer okamžite začali členovia DHZ Horný Kelčov, ktorým prišli na pomoc pracovníci obce a členovia HaZZ z Turzovky.

Cesta bola sprejazdnená cca o 14:00 hod. Na mieste ostali pracovníci spoločnosti TES Media s.r.o., ktorá prevádzkuje káblovú televíziu v obci Vysoká nad Kysucou a do neskorých nočných hodín pracovali na výmene poškodenej časti optického kábla. Káblová televízia a internet boli sprevádzkované až o 20:50 hod.

Druhá kalamitná situácia bola starostovi obce nahlásená o 16:09 hod. Išlo opäť o spadnutý strom tento krát v miestnej časti Vrchrieka. Na miesto boli vyslaní členovia DHZ Vysoká nad Kysucou. V tomto prípade cestu na Vrchrieku v časti U Helienka zahatali jeden mohutný a dva menšie smreky. Pri ich páde opäť došlo k pretrhnutiu elektrického vedenia i verejného osvetlenia. Dobrovoľní hasiči začali ihneď z prerezávaním cesty, avšak na pomoc s mohutným smrekom musel byť privolaný obecný traktor. Cesta bola sprejazdnená cca o 18:00 hod.

Pretrhnuté elektrické vedenia na oboch inkriminovaných miestach zabezpečili pracovníci SSE, avšak odstránenie spôsobených porúch bude realizované v stredu 5. 2. 2020.

 

Vyšný Kelčov

Vrchrieka

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada