Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb workout 011V dobe, ktorá sa nám snaží ponúkať množstvo technických vymožeností, ktoré sa snažia obmedziť náš pohyb na minimum, je veľmi dôležité hľadať a vytvárať zariadenia či aktivity, kde práve naopak budú naše deti a mládež tráviť voľný čas aktívne. Táto myšlienka bola tou povestnou ideou, ktorá stála pri zrode zámeru výstavby workoutového ihriska v centre obce Vysoká nad Kysucou.

Od myšlienky k realizácii je to naozaj niekedy veľmi blízko a v tomto prípade sa tak stalo vďaka vyhlásenej výzve Nadácie Kia Motors Slovakia na predkladanie projektov v Zamestnaneckom grantovom programe Šport v regióne 2019, ktorý bol zameraný na rozvoj športových aktivít v Žilinskom kraji, určených pre deti a mládež do 18 rokov. V spolupráci so zamestnancom spoločnosti Kia Motors Slovakia Stanislavom Ševčíkom, Obec Vysoká nad Kysucou spracovala žiadosť pod názvom „Rozhýbme deti a mládež“ ako projektový zámer výstavby workoutového ihriska v centre obce.

Žiadosť bola v hodnotiacom procese posúdená ako úspešná a na realizáciu zámeru bola obci poskytnutá dotácia vo výške 5 000,00 EUR.

V prvom kroku implementácie projektu, nechala obec Vysoká nad Kysucou vypracovať realizačný projekt celého zámeru. Následne bola vyhlásená verejná súťaž na predmet zákazky „Rozhýbme deti a mládež“. Úspešným uchádzačom sa stala spoločnosť Veríme v zábavu, s.r.o., Pod Brezinou 3745/86, 911 01 Trenčín.

Samotné zemné práce súvisiace s výstavbou workoutového ihriska boli realizované prostredníctvom zamestnancov obce.

Po vytýčení priestoru budúceho ihriska v zmysle spracovanej technickej dokumentácie, zrealizovali zamestnanci obce osadenie obrubníkov. Následne bola celá plocha vyplnená podkladovou vrstvou z kameniva, ktoré bolo vibračnou doskou zhutnené. Po vymeraní umiestnenia budúcich cvičebných zariadení, boli pracovníkmi obce vyhĺbené jamy pre osadenie kotviacich pätiek. Tie boli v ďalšej fáze prác obšalované a zabetónované. Po vyzretí betónových pätiek boli odstránené debniace konštrukcie a celý priestor bol vyplnený premývaným dunajským štrkom frakcie 4/8, ktorý tvorí dopadovú plochu ihriska. Poslednou fázou prác bolo osadenie cvičebných prvkov workoutového ihriska a drobné terénne úpravy jeho okolia. Celkové náklady na realizáciu výstavby workoutového ihriska predstavovali 7 563,77 EUR.

Úspešnou implementáciou projektu tak došlo k premene nevyužitej plochy na námestí v ústredí obce Vysoká nad Kysucou na moderné workoutové ihrisko, ktorého cieľom je poskytnúť deťom a mládeži vhodný priestor na rozvoj telesnej a fyzickej kultúry, ale zároveň i priestor vzájomného stretávania sa a aktívneho trávenia voľného času športovaním.

Poďakovanie na záver patrí zamestnancovi Kia Motors Slovakia Stanislavovi Ševčíkovi za jeho aktívnu pomoc pri realizácii projektu a každému, kto sa akoukoľvek formou podieľal na jeho zdarnej implementácii.

 

Tento projekt bol realizovaný vďaka finančnej podpore:

thumb nadacia KIA                 vysoká nad kysucou

 

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada