Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb turnaj vysoke 2019 037Myšlienky rôznych vzájomných cezhraničných spoluprác nie sú žiadnou novinkou. V súčasnej dobe existuje množstvo takto realizovaných projektov a zámerov. Výnimočnou je však spolupráca, ktorú nie je finančne podporovaná zo žiadnych dotačných fondov či medzinárodných združení. Takouto vzájonou spoluprácou je Medzinárodný futbalový turnaj obcí s názvom Vysoká, ktorý sa 27. júla 2019 konal už po 11-ty krát. Štafetu organizátora tento krát prevzala obec Vysoká ve Slezku, okres Bruntál.

Zástupcovia jednotlivých obcí s názvom Vysoká sa vo Vysokej ve Slezku, časť Pitárné postupne schádzali už od poobedia piatku 26. júla 2019. Hlavná „vlna“ účastníkov však dorazila na miestne trávnaté ihrisko v sobotu, kedy bol na 10:00 hod. naplánovaný začiatok samotného turnaja. Po roku sa tak opäť stretli zástupcovia a hráči obcí z troch krajín, ale predsa takmer rovnakého názvu: Vysoká ve Slezku (CZ), Vysoká u Hustopečí (CZ), Wysoka (PL), Vysoká nad Labem (CZ), Vysoká nad Kysucou (SK), Vysoká pri Morave (SK), Vysoká nad Uhom (SK).

Po úvodnom privítaní starostkou obce Marcelou Bláhovou, ktorá mimochodom pochádza z Vysokej nad Kysucou a príhovoroch zúčastnených starostov, prišla na rad hlavná téma dňa – futbal. Mužstvá boli rozlosované do dvoch základných skupín. Po následnom semifinále a finále bolo poradie na konci futbalového dňa nasledovné:

1. Vysoká pri Morave (SK)

2. Vysoká nad Uhom (SK)

3. Vysoká nad Kysucou (SK)

4. Vysoká nad Labem (CZ)

5. Vysoká ve Slezku „A“ 6. Wysoka (PL)

7. Vysoká u Hustopečí (CZ)

8. Vysoká ve Slezku „B“

Putovný pohár tak tento krát putuje po prvý krát na Záhorie, čomu sa celá družina okolo starostu obce Vysoká pri Morave Dušana Dvora nesmierne radovala a kde sa zhodou okolností bude konať v kalendárnom roku 12. ročník tohto, v Európskom priestore, výnimočného podujatia.

Za najlepšieho strelca bol vyhlásených Rastislav Planeta z Vysokej nad Kysucou. I keď niektoré mužstvá odchádzali spokojné so svojim umiestnením a naopak niektoré boli zasa nespokojné, predsa sa len všetci zhodli na jednom, vo Vysoké ve Slezku v sobotu 26. júla 2019 zvíťazili „vysočania“ ...

 

Foto: Anton Opial

 

Pozrite i fotografie, ktoré vyhotovil fotograf z obce Vysoká nad Labem. Nájdete ich TU

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada