Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb zivy betlehem2018 047Typické vianočné melódie, zhon z nákupov darčekov a všade prítomná vôňa vareného punču a vianočných koláčov, ktorá sa šírila našimi domácnosťami je neklamným znakom blížiaceho sa príchodu najkrajších a najromantickejších sviatkov v roku – Vianoc. Tradíciou v mnohých obciach a mestách sa stali už typické adventné trhy.

Výnimkou nebola ani naša obec Vysoká nad Kysucou, ktorá v sobotu 08. decembra 2018 usporiadala v spolupráci s Penziónom Javorník ďalší ročník úspešných Adventných trhov. Atmosféra blížiacich sa vianoc „zaplavila“ námestie v ústredí obce už od 12:00 hod. a o 12:30 hod. ju umocnil kultúrny program, ktorý v úvode slávnostne otvoril svojím príhovorom starosta obce Mgr. Anton Varecha a v ktorom sa všetkým prítomným predstavili s pásmom kolied a vianočných vinšov ĽH Muzička spod Grúňa, žiaci zo ZŠ s MŠ E. A. Cernana zo spevácko-tanečného krúžku, FS Vysočanka, žiaci zo ZUŠ Vysoká nad Kysucou a hudobná kapela Zborovskí heligonkáry zo Zborova nad Bystricou. Ich spev a vinše sa niesli námestím a spríjemňovali tak všetkým návštevníkom predvianočné popoludnie a chvíle strávené na vianočných trhoch.

Neodmysliteľnou súčasťou trhov však neboli len stánky s tradičným vianočným a remeselníckym tovarom, ale i „rozoberanie“ prasaťa ako symbolu vianočnej hojnosti. Všetci návštevníci si tak mohli pochutnať na rôznych zabíjačkových dobrotách, kapustnici, ktorú tento rok pripravili členovia DHZ Vysoká nad Kysucou a zapiť ich vianočným punčom, či medovinou.

 

Vyvrcholením a jedinečným spestrením celého dňa a programu Adventných trhov 2018 sa o 17:00 hod. pre všetkých určite stal ,,Živý Betlehem“. Ten je už neodmysliteľnou súčasťou adventných trhov vo Vysokej nad Kysucou a podobné predstavenie nenájdete široko – ďaleko. Tento rok bol takmer hodinu a pol trvajúci program spracovaný pod umeleckým vedením manželov Amálie a Pavla Kužmovcov a Ivana Gajdičiara st. Predstavilo sa v ňom viac ako 50 účinkujúcich z Vysokej nad Kysucou a DFS Kelčovan! A tak tí, ktorí si prišli pozrieť mohli zažiť jedinečný a neopakovateľný zážitok. Toto jedinečné vystúpenie bolo už po druhýkrát vysielané i v priamom prenose na kanále Media TV.

Nech teda príjemné pocity návštevníkom Adventných trhov vo Vysokej nad Kysucou ostanú v duši nie len počas tohtoročného Adventu, ale i počas celého nadchádzajúceho roka ...

 

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada