Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb vrchrieka lazy2018 003V mesiaci október si uctievame Pannu Máriu ružencovými pobožnosťami a spoločne sa modlíme i pod holým nebom.

Tak ako v minulosti, aj v tomto roku sa v mesiaci október konala ružencová pobožnosť. V nedeľu 14. októbra 2018 pri krásnom slnečnom počasí, ktoré bolo sprevádzané padaním listov zo stromov, ktoré vytvorili i nádherný koberec, kde lístie šušťalo pod nohami, sa stretlo viac ako 170 veriacich na našom pútnickom mieste Panny Márie vo Vysokej nad Kysucou – Vrchrieke.

Rodáci z Vrchrieky, ako i veriaci z okolia si spoločne uctili Pannu Máriu modlitbou Svätého ruženca. Pobožnosť viedol pán farár František Mikuláš, za doprovodu speváckej skupiny Vysočanka, ktorá obohatila tento obrad mariánskymi piesňami. Bol to krásny pocit, keď sme sa spoločne zišli a posilnili si vieru v spoločnej modlitbe. Po ukončení pobožnosti prítomní zotrvali v debatách a spomínali si na dobu, keď na Vrchrieke vyrastali, rozišli sa do sveta, ale nakoniec vyslovili veľmi jednoduchú a krátku, ale nádhernú vetu: „Veď tu sme doma.“

Veľké poďakovanie patrí všetkým, ktorý sa zaslúžili o pekný a dôstojný priebeh tejto milej slávnosti uprostred lesov. Ďakujeme Pánu Bohu za nádherné počasie, pánu farárovi za dôstojný priebeh pobožnosti, pánu starostovi Antonovi Varechovi a DHZ Vysoká nad Kysucou za materiálno-technické vybavenie, speváckej skupine Vysočanka, p. Nevidzanovi za zhotovenie fotografických záberov. Touto formou chceme vyjadriť vďaku i všetkým šikovným gazdinkám a gazdíčkom, vďaka ktorým ani jeden pútnik neodišiel z pobožnosti hladný. Všetkým zúčastneným vyslovujeme veľké Pán Boh zaplať a prosíme o modlitbu za zdravie a silu, aby sme sa mohli o rok opäť stretnúť.

 

Text: Anna Kováčiková

 

 

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada