Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb valanie maja va2018 004Počas prvej júnovej soboty, ktorá tento rok pripadla na 02. 06. 2018, už ako býva zvykom a tradíciou sa konalo v ústredí obce Vysoká nad Kysucou váľanie „obecného mája". Začiatok podujatia odštartovali dva alegorické vozy, ktoré od 15:00 hod. prechádzali obcou a spevom a tancom „zvolávali“ obyvateľov do centra obce. Masky tak postupne zvalili „hasičský" máj vo Vyšnom Kelčove a máj pri domove dôchodcov.

 

Po príchode do centra obce začalo tradičné zjenávanie a hádka - či sa strom v podobe mája môže, alebo nemôže vyrúbať a na ktorej parcele sa nachádza. Po neodmysliteľnej komédii sa všetko šťastlivo skončilo zmierom. Drevorubačov, ale predovšetkým všetkých prítomných svojim spevom potešili Dievčence z Vysokej, FS Vysočanka a Ľudová hudba Muzička spod Grúňa. Po úspešnom zavalení mája maskami, za ktoré sa i tento rok prezliekli členovia OZ Lupežov, sa na námestí pred budovou obecného úradu začala ľudová zábava pod „holým nebom“. Až do neskorých nočných hodín hrala všetkým návštevníkom do tanca hudobná skupina REGENT BAND.

 

Text: Nikola Zajacová, Mgr. Anton Varecha

Foto: Ing. Ján Lisko

 

 

Odchod alegorických vozov z Nižného Kelčova smerom do miestnej časti Vyšný Kelčov

 

Alegorické vozy na ceste do Vyšného Kelčova.

 

To večné dohadovanie komu máj patrí a či sa môže zrúbať ...

 

 

Všetko dobre dopadlo, môže sa rezať, len či to dobre "dopadne" ...

 

 

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada