Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb kontajnerHK 2017 012Obec Vysoká nad Kysucou sa realizáciou drobných úprav či zmenou lokálnych súčasných riešení snaží skvalitňovať, ale i skrášľovať jej vidiecke prostredie. Takouto zmenou i skrášlením je výstavba nového kontajnerového státia pri pohrebisku vo Vyšnom Kelčove.

Kontajner pri pohrebisku vo Vyšnom Kelčove bol doposiaľ umiestnený v tesnej blízkosti pohrebiska a nebol na neho príjemný pohľad počas návštevy samotného pohrebiska i počas konania sa pohrebných obradov. Naviac, počas daždivých dní autá realizujúce jeho vývoz, spôsobovali rozbahnenie celého okolia.

Áno, veľkoobjemové kontajnery predstavujú zložitý zber odpadu a to hlavne z dôvodu, že ich zneužívajú rôzni „potmehúti“, ktorí sa pravidelne „starajú“ o ich naplnenosť. Ich vývoz preto predstavuje podstatnú časť vynaložených finančných prostriedkov na zber a likvidáciu TKO.

Na základe úspešných jednaní so spoločnosťou COOP Jednota preto došlo k vytypovaniu jeho nového umiestnenia. Obec Vysoká nad Kysucou následne, prostredníctvom vlastných zamestnancov obce, zrealizovala úplne nové kontajnerové státie výstavbou betónovej plochy, prístupovej komunikácie i palisádovej ohrady. Vďaka jeho súčasnému umiestneniu bude kontajner onedlho monitorovaný kamerovým systémom, čím obec zistí, kto boli tí spomínaní „potmehúti“.

Realizácia nového kontajnerového státia bola však i súčasťou širšieho kontextu úprav priestoru pred pohrebiskom vo Vyšnom Kelčove, ktoré súvisia s výstavbou dlho očakávaného prístrešku pred domom nádeje. O jeho výstavbe, ktorá bude dokončená do konca kalendárneho roka 2017 Vás budeme informovať na inom mieste.

 

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada