Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb ms hk zmena 004S novým rokom prišla zmena aj do materskej školy vo Vyšnom Kelčove. Od 16. 1. 2017 sa zmenila prevádzka materskej školy z poldennej prevádzky na celodennú prevádzku.

Zmenu iniciovali samotní rodičia, ktorí sa obrátili s požiadavkou o predĺženie prevádzky elokovaného pracoviska MŠ vo Vyšnom Kelčove na riaditeľa ZŠ s MŠ E. A. Cernana a starostu obce. Svoju požiadavku zdôvodnili skutočnosťou, že matky majú možnosť zamestnať sa, ale nemajú možnosť inak si zabezpečiť starostlivosť o deti počas pracovného času a poldenná prevádzka škôlky je pre nich z tohto dôvodu nepostačujúca.

Starosta obce Vysoká nad Kysucou a pán riaditeľ ZŠ s MŠ E. A. Cernana žiadosť rodičov prerokovali a našli spoločné riešenie ako rodičom vyhovieť a tak i zefektívniť vzdelávací systém obce Vysoká nad Kysucou, ktorého je materská škola vo Vyšnom Kelčove neodmysliteľnou súčasťou. Skôr ako materská škola vo Vyšnom Kelčove začala s celodennou prevádzkou, bolo najskôr nutné zrealizovať rekonštrukciu priestorov určených na odpočinok detí. Veľkou mierou pri rekonštrukcii pomohli rodičia detí vo Vyšnom Kelčove.

Bývalá herňa sa zmenila na spálničku, nanovo sa vymaľovala, zakúpili sa lehátka, perinky a vankúše  pre deti na odpoludňajší spánok a aby detičky neoziabalo na nôžky, podlahu pokryl nový koberec. Spáľnu nám pestrými obrázkami pomohla skrášliť Lucka Baričáková.

Už neostávalo nič iné, len priniesť deťom pyžamká a vysvetliť im, aký je oddych dôležitý pre ich zdravie a ďalší vývin. Dnes navštevuje školku 17 detí v čase od 7:00 hod. do 15:00 hod. V súčasnej dobe ešte prebiehla výmena vchodových dverí a rekonštrukcia sociálnych zariadení. Aj pri týchto prácach významne pomohli rodičia a my im úprimne ďakujeme.

V mene detí, by sme chceli všetkým, ktorí nám s radosťou k privítanej zmene pomohli, vysloviť jedno veľké ĎAKUJEME!

Veríme, že tento príklad porozumenia medzi požiadavkami rodičov, vedením školy a zriaďovateľom ešte viac posilní vzájomnú dôveru a dobré vzťahy.

 

Text: Margita Zelenková a Martina Koleňáková, učiteľky MŠ Vyšný Kelčov

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada