Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb poziar jedlovnik2017 003V nedeľu 1. januára 2017 bol na operačné stredisko HaZZ nahlásený požiar dreveného domu v obci Vysoká nad Kysucou v miestnej časti Jedľovník. O 22:12 hod. bolo veliteľovi DHZ Vysoká nad Kysucou Ján Lovaszovi telefonicky doručené vyzvanie na okamžitý zásah. Ten súčasne so zvolaním zásahovej jednotky vyzval na zásah i členov z DHZ Vysoká nad Kysucou Horný Kelčov.

Po lokalizácii požiaru bolo zistené, že ide o požiar dreveného domu, v ktorom sa v čase požiaru nenachádzali žiadne osoby, avšak požiar bol už v štádiu 3. stupňa! Dom sa nachádzal v miestnej časti Jedľovník osada Predná Šatina na mieste nedostupnom pre ťažkú techniku. V plnej miere preto bola využitá štvorkola z DHZ Vysoká nad Kysucou a šesťkolka z DHZ Vysoká nad Kysucou – Horný Kelčov, prostredníctvom ktorých bol realizovaný dovoz potrebného náradia a vody do tzv. genfovakov.

Požiarovisko bolo o 1:30 hod. prenechané veliteľovi Jánovi Lovaszovi a ďalším trom členom z DHZ Vysoká nad Kysucou, ktorí držali pohotovosť do 4:00 hod., pričom dohasovali lokálne ohniská. Po opustení požiaroviska o 4:00 hod. a príchode členov z DHZ Vysoká nad Kysucou domov, bol o 5:00 hod. veliteľ DHZ Vysoká nad Kysucou majiteľom zhorenej budovy opätovne vyzvaný na zásah, nakoľko kvôli pretrvávajúcemu vetru došlo k opätovnému vznieteniu požiaroviska. Po úmornej snahe bol požiar definitívne uhasený členmi DHZ Vysoká nad Kysucou o 7:30 hod. dňa 2. januára 2016.

Pri požiari zasahovali členovia HaZZ Turzovka, DHZ Turzovka, DHZ Vysoká nad Kysucou 15 členov a DHZ Vysoká nad Kysucou – Horný Kelčov 8 členov všetci vrátane dostupnej techniky a vybavenia.

 

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada