Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb vcs hasici NK2016 020DHZ Vysoká nad Kysucou zhodnotil svoju činnosť za rok 2016 na výročnej členskej schôdzi, ktorá sa konala v sobotu 3. decembra 2016 v kultúrnom dome, v obci Vysoká nad Kysucou. Pozvanie prijali nielen domáci členovia zboru, ale svojou účasťou potešili aj pani Marta Balošáková z OV DPO Čadca a členovia DHZ Horný Kelčov, DHZ Korňa, DHZ Makov, DHZ Púchov, DHZ Raková a SDH Velké Karlovice u Kostela z ČR.

Stretnutie hasičov na úvod spríjemnili svojim vystúpením Zbojníci z Lúpežova, ktorých členmi sú aj hasiči DHZ Vysoká nad Kysucou. Predseda Miroslav Dorman predniesol hodnotiacu správu za rok 2016, ktorá bola obohatená nielen o brigádnicku činnosť: stavebné a dokončovacie práce v hasičskej zbrojnici, čistenia železničnej stanice Nižný Kelčov, realizáciou projektu Židovský cintorín, ktorý sa uskutočnil vďaka podpore spoločnosti Siemens s. r. o., oprava prístupovej cesty či vybudovanie klziska. Na brigádach bolo spoločne odpracovaných viac ako 4 600 hodín. Ale aj o pomoc pri organizovaní kultúrno-spoločenských akcií: Vysocká nočná stopa, Kysucký maratón, Vysocká deviatka, Deň detí, letné kino, stráženie Božieho hrobu a mnoho ďalších. Členovia hasičského zboru boli taktiež nápomocní aj pri nepotešujúcich situáciách, ako boli požiare lesov, výbuch vykurovacieho kotla a hľadanie nezvestnej osoby.

Azda najdominantnejšími a najvýznamnejšími udalosťami roku 2016 boli ako aj pre DHZ Vysoká nad Kysucou, tak aj pre obec Vysoká nad Kysucou výročia, ktoré oslavovali. A to 135. výročie založenia Dobrovoľného hasičského zboru Vysoká nad Kysucou, ktorého sa zúčastnil aj prezident DPO SR PhDr. Ladislav Pethö a 400. výročie obce Vysoká nad Kysucou, na ktoré sú všetci patrične hrdí. Pretože na začiatku existencie nášho zboru ho tvorilo 32 členov a ručná 4-kolesová striekačka, ktorá vytláčala vedrami naliatu vodu z nádrže a dnes je to 102 členov, striekačka PS 12, cisternové auto TATRA, štvorkolka Polaris, vybavený  automobil Ford Tranzit, protipovodňový vozík a špeciálne zásahové obleky.

DHZ Vysoká nad Kysucou ďakuje všetkým aktívnym členom, ich rodinám za obetavú dobrovoľnú činnosť, Okresnému výboru DPO za pomoc a ďalšie smerovanie, sponzorom, ktorí ich posúvajú o krok vpred, za priateľstvo a družbu ostatných hasičských zborov z ČR a SR a v neposlednom rade pánovi starostovi Mgr. Antonovi Varechovi a obecnému zastupiteľstvu obce Vysoká nad Kysucou.

„Bohu na slávu, ľuďom na pomoc“

 

Text: Mgr. Katarína Jantošová

Foto: Milan Dorman

 

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada