Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb rekonstrukcia podlahy javiska2016 007Jednou zo súčastí pripravovaných osláv 400. výročia prvej písomnej zmienky o obci Vysoká nad Kysucou bola i oprava podlahy javiska kultúrneho domu. Cieľom bolo vytvoriť rovnú podlahu bez výškových rozdielov a zabrániť tak vytváraniu rôznych zvukových efektov podlahy. Pôvodná podlaha pozostávala z pevnej časti – parkiet a z výklopnej časti – hranole a dosky, medzi ktorými boli výškové rozdiely. Druhým faktorom bola opotrebovanosť podlahy a jej vŕzganie.

Pracovníci obce v dňoch od 30. 8. 2016 do 8. 9. 2016 začali práce s opravou podlahy od javiska až po tzv. žltú oponu. Práce pozostávali z vyrovnávania podlahy, pokládkou OSB dosiek o hrúbke 15 mm a končili pokládkou priemyselného koberca o hrúbke cca 6 mm.  Takto opravená podlaha dodala javisku nový vzhľad a komfort jej používania. Prvou „záťažovou“ skúškou, ktorá dopadla na výbornú, podlaha „prešla“ počas programu Galavečera poriadaného pri príležitosti, už spomínaných osláv, 400. výročia prvej písomnej zmienky o obci Vysoká nad Kysucou.

 

Priebeh prác si môžete pozrieť na nasledovných fotografiách ...

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada