Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb zametacie vozidlo 012Výkonom samosprávy na území obce je aj starostlivosť o životné prostredie. Samozrejmou súčaťou týchto činností, je údržba verejnej zelene, pravidelný zber odpadu pozdĺž miestnych a štátnych komunikácií, výsadba zelene a kvetov a taktiež čistenie a zametanie chodníkov a verejných plôch. Všetky tieto činnosti obec vykonáva prestredníctvom svojich zamestnancov a preto je pochopiteľné, že pre ich zefektívnenie a zjednodušenie sa obec Vysoká nad Kysucou snaží zapájať do zverejnených výziev a grantov, prostredíctvom ktorých je možné získať finančnú podporu na nákup komunálnej techniky.

V rámci zverejnenej výzvy - Oblasť: Ochrana ovzdušia a ozónovej vrstvy Zeme, Oblasť: Podpora projektov zameraných na zlepšenie kvality ovzdušia, ktorej vyhlasovateľom bolo Ministerstvo životného prostredia SR prostredníctvom Environmentálneho fondu, obec Vysoká nad Kysucou spracovala a podala žiadosť o finančnú dotáciu na nákup čistiaceho a zametacie vozidla na projekt Zlepšenie kvality ovzdušia v obci Vysoká nad Kysucou.

V rámci prvého kola posudzovania bola žiadosť doplnená a postúpila do záverečného hodnotiaceho kola. Počas svojej návštevy dňa 5. februára 2016 minister životného prostredia SR Peter Žiga vo svojom príhovore oznámil, že žiadosť bola posúdená ako úspešná a obci Vysoká nad Kysucou bude poskytnutá finančná dotácia vo výške 105 307,00 EUR na nákup čistiaceho a zametacieho vozidla. Na základe ukončenej verejnej súťaže, sa úspešným dodávateľom stala spoločnosť UNIKONT SLOVAKIA, spol. s r.o. Zametacie vozidlo HAKO 1470 Citymaster 600 Comfort bolo dňa 31. 05. 2016 dovezené a odovzdané obci Vysoká nad Kysucou. Súčasťou odovzdania zametacieho vozidla bolo aj zaškolenie pracovníkov na jeho prevádzku a používanie. Do samotnej prevádzky však vozidlo bolo uvedené až po splnení všetkých administratívnych náležitostí a prihlásenia vozidla na Dopravnom inšpektoráte PZ v Čadci.

Obec Vysoká nad Kysucou sa na nákupe zametacieho vozidla podieľala, v zmysle svojho záväzku, vo výške 5% nadobúdacej ceny čo predstavvalo sumu 5 543,00 EUR.

Zametacie vozidlo HAKO 1470 Citymaster 600 Comfort predstavuje multifunkčné zariadenie, ktoré obec Vysoká nad Kyscou plánuje v blízkej budúcnosti doplniť o potrebné nadstavby kvôli zjednodušeniu vykonávaných komunálnych prác.

 

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada