Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb priekopa reksi2016 001Obec Vysoká nad Kysucou v rámci protipovodňových aktivít realizuje čistenie priekop a či priepustov. V mesiaci august (4. 8. 2016) sa prečistila priekopa u Rekši o dĺžke cca 150 m za pomoci pásového bágra a pracovníkov prijatých v zmysle §54.

 

 

Prešistenie priekopy U Rekši ...

 

 

V rámci objednaných prác báger obnažil i cestný priepust nad lokalitou Žilinčárovce smerom na Vrchrieku. Tu vplyvom prívalového dažďa došlo zaneseniu priepustu – betónovej rúry. Samotné obnaženie rúry však nepostačuje, nakoľko rúra je zanesená na 80 % svojho priemeru, čo postačuje len na bežný odtok vody. Dodatočnou úlohou v krátkej dobe je ešte prečistenie rúry za pomoci cisterny DHZ Vysoká nad Kysucou.

Čistenie priepustu v miestnej časti Vrchrieka nad osadou Žilinčarovce ...

 

 

Odvodnenie cesty respektíve zachytenie stekajúcej dažďovej vody sa realizovalo i na ceste smerom na Dučkov. Za pomoci pásového bagra sa cesta prekopala. Na druhý deň (5. 8. 2016) bola do výkopu osadená a zabetónovaná cestná odrážka. Prácu realizovali kmeňoví pracovníci obce.

Realizácia cestných odrážok v prístupovej ceste na Dučkov ...

 

 

Odvodnenie miestnych komunikácií sa realizovalo i v miestnej časti Semeteš v osade  Solíky a v zadnej Zátoke. Výkopom cestného podkladu a zabetónovaním odrážok sa docielilo zachytenie stekajúcej vody počas prívalových dažďov a zníženiu vymývania podkladu cesty. V Zátoke sa docielilo odvedenie vody, ktorá vyviera z protiľahlého brehu a pravidelne zmáčala podklad komunikácie.

Realizácia cestných odrážok na miestnej komunikácii U Solíkov ...

 

 

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada