Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb memorial2016 046Letné mesiace sú synonymom dovoleniek a oddychu, no a dôkazom toho, že sa dá oddychovať i aktívne bola vo Vysokej nad Kysucou sobota 30. júla 2016. V tento deň sa totiž v areáli ZŠ s MŠ E. A. Cernana konal už XIV. ročník populárneho Obecného futbalového turnaja v malom futbale, ktorého špecifikom je skutočnosť, že sa ho môžu zúčastňovať iba „vysočania“.

Tento rok svoje prihlášky do turnaja podalo 7 mužstiev: 2. FC Korheľ, Kocikovci, Vysockí kladivári, Mladí tigri, Oranies „A“, Oranies „B“ a OBL. V idelálnom letnom počasí sa už od 9:30 hod. hralo v dvoch skupinách, aby sa napokon v poobedňajších hodinách začalo semifinále, do ktorého sa prebojovali štyri najúspešnejšie mužstvá: 2. FC Korheľ, Kocikovci, Mladí tigri a Oranies „A“.

Vytúžené brány finále však ostali otvorené len pre tých najlepších a v sobotu to boli mužstvá 2. FC Korheľ a Oranies „A“. Ešte pred samotným finále sa odohral zápas o tretie miesto, v ktorom Mladí tigri zvíťazili nad Kocikovcami v pomere 2:1 a vrátili im tak prehru zo základnej skupiny. Po skončení tohto zápasu nastal okamih, kedy všetci čakali na odpoveď – ktoré mužstvo bude víťazom XIV. ročníka Obecného futbalového turnaja v malom futbale? Jasno do celej veci „vniesol“ finálový zápas, v ktorom najtesnejším možným výsledkom 1:0 zvíťazilo historicky najúspešnejšie mužstvo turnaja - Oranies „A“.

Za najlepšieho hráča turnaja bol dekorovaný Dominik Kubištel a najlepším brankárom sa stal Matej Sojka.

Veľké poďakovanie v závere patrí pánom Jánovi Kováčikovi a Jánovi Mlakytovi za prápravu vynikajúceho guláša, Rasťovi Planetovi za celodenné rozhodovanie zápasov a samozrejme všetkým účastníkom, ktorí si neprišli len zahrať futbal, ale predovšetkým prišli stretnúť svojich kamarátov a známych ...

 

Foto: Marián Kmínek, Rastislav Planeta, Ján Varecha

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada