Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb maraton2016 08Kysucký maratón je druhým najstarším maratónskym behom na Slovensku. V sobotu 25. júna 2016 sa bežal už jeho 42. ročník. Jedným z organizátorov Kysuckého maratónu je i obec Vysoká nad Kysucou, v ktorej je obrátka maratónu na námestí  v ústredí obce.

Štart maratónu bol o 10:00 hod. v okresnom meste Čadca pred kultúrnym domom. Na obrátku do Vysokej nad Kysucou v čase 1 hod. 25 min. ako prvý dobehol Viktor Starodubtsev, ktorý sa neskôr stal i celkovým víťazom. Ako prvá žena obrátku v čase 1 h. 50 min. absolvovala Ivana Butoracová. Obec sa každoročne snaží bežcom vytvoriť príjemnú atmosféru či už hovorených slovom alebo reprodukovanou hudbou prostredníctvom miestneho rozhlasu. Priamo na obrátke maratónu bežcom v sobotu vyhrávala Muzička spod Grúňa a o občerstvenie bežcov a organizáciu dopravy sa postarali členovia DHZ Vysoká nad Kysucou.

Konečné umiestnenie bežcov v 42. ročníku Kysuckého maratónu a viac informácií nájdte TU.

 

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada